HZS ČR: Autoři nejlepších modelů hasicích přístrojů si převzali ceny

18.12.2022 10:20 | Tisková zpráva

Na hasičské stanici v pražských Modřanech se včera uskutečnilo slavnostní předání cen vítězům letošního, již 14. ročníku soutěže „Dávají za nás ruku do ohně“.

HZS ČR: Autoři nejlepších modelů hasicích přístrojů si převzali ceny
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Za asistence velitele hasičské stanice v Praze-Modřanech, nadporučíka Radka Kužiela, ocenil ředitel odboru prevence MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (MV-GŘ HZS ČR), plukovník Michal Valouch, nejlepší modely hasicích přístrojů.

Poté si mohli malí i velcí účastníci slavnostního vyhlášení prohlédnout hasičskou techniku, a to nejen tu běžně používanou u zásahů, ale měli možnost vidět i vybavení jednotky hasičů potápěčů a operační středisko jedné z nejmodernějších hasičských stanic v České republice.

Vítězné modely byly vybrány odbornou porotou složenou z příslušníků z MV-GŘ HZS ČR v čele s náměstkem generálního ředitele HZS ČR pro IZS a operační řízení, brigádním generálem Petrem Ošlejškem. Porota hodnotila díla z několika hledisek - umělecké ztvárnění, technická stránka provedení a prokázané znalosti o hasicích přístrojích. Do soutěže se dostalo více než 200 modelů ze všech krajů České republiky a vybrat ty nejlepší bylo opravdu velmi obtížné.

Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…