HZS ČR: Autoři nejlepších modelů hasicích přístrojů si převzali ceny

18.12.2022 10:20 | Tisková zpráva

Na hasičské stanici v pražských Modřanech se včera uskutečnilo slavnostní předání cen vítězům letošního, již 14. ročníku soutěže „Dávají za nás ruku do ohně“.

HZS ČR: Autoři nejlepších modelů hasicích přístrojů si převzali ceny
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Za asistence velitele hasičské stanice v Praze-Modřanech, nadporučíka Radka Kužiela, ocenil ředitel odboru prevence MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (MV-GŘ HZS ČR), plukovník Michal Valouch, nejlepší modely hasicích přístrojů.

Poté si mohli malí i velcí účastníci slavnostního vyhlášení prohlédnout hasičskou techniku, a to nejen tu běžně používanou u zásahů, ale měli možnost vidět i vybavení jednotky hasičů potápěčů a operační středisko jedné z nejmodernějších hasičských stanic v České republice.

Vítězné modely byly vybrány odbornou porotou složenou z příslušníků z MV-GŘ HZS ČR v čele s náměstkem generálního ředitele HZS ČR pro IZS a operační řízení, brigádním generálem Petrem Ošlejškem. Porota hodnotila díla z několika hledisek - umělecké ztvárnění, technická stránka provedení a prokázané znalosti o hasicích přístrojích. Do soutěže se dostalo více než 200 modelů ze všech krajů České republiky a vybrat ty nejlepší bylo opravdu velmi obtížné.

Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…