HZS: Hasiči mezi nejlepšími sportovci Ministerstva vnitra

07.10.2018 9:22

Ve čtvrtek 4. října 2018 se uskutečnilo slavnostní ocenění nejlepších resortních sportovců na akci Sportovec roku Ministerstva vnitra. Mezi oceněnými byli již tradičně také příslušníci Hasičského záchranného sboru ČR.

HZS: Hasiči mezi nejlepšími sportovci Ministerstva vnitra
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Při slavnostním ceremoniálu vyhlášení nejlepších sportovců Ministerstva vnitra převzalo ocenění nejlepší sportovní družstvo Hasičského záchranného ČR i jednotlivec. Všem oceněným zacinkalo během letošního září na krku zlato na světových sportovních kolbištích.

Nejlepším sportovním družstvem se v letošním roce stala „zlatá“ reprezentace v požárním sportu, která z XIV. mistrovství světa v požárním sportu přivezla nejcennější kov. Česká reprezentace byla složena jak z hasičů profesionálních, tak z hasičů dobrovolných, a tato kombinace prokázala svoji sílu. Češi se mistry světa v požárním sportu stali poprvé v historii.

O vítězství českého hasičského týmu rozhodla čtvrtá závěrečná disciplína - požární útok družstev. Disciplína právem nazývaná jako královská, při které sedm soutěžících v naprosto sehraném „představení“ dokáže v čase kolem 30 vteřin propojit zdroj vody, motorovou stříkačku, hadice, rozdělovač a proudnice, doběhnout ke dvěma 90 m vzdáleným terčům a naplnit je proudem vody.

Více k XIV. mistrovství světa v požárním sportu ZDE

Dále ministr vnitra ocenil titulem Sportovec roku Ministerstva vnitra příslušníka HZS Olomouckého kraje nstržm. Michala Přecechtěla. Ten přivezl zlatou medaili ze Světových hasičských her v Jižní Koreji. Michal Přecechtěl dominuje na poli TFA již od roku 2008, kdy nastoupil k Hasičskému záchrannému sboru ČR. Mezi jeho největší úspěchy kromě letošního zlata patří například druhé místo na Mistrovství Evropy nebo titul Mistra ČR v disciplínách TFA.

Více k úspěchům na XIII. světových hasičských hrách ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…