HZS: Modernizace školního a výcvikového zařízení ve Zbirohu je ukončena

29.03.2022 13:30 | Tisková zpráva

K datu 31. 3. 2022 končí realizační fáze projektu „Modernizace Školního a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky – středisko Zbiroh“.

HZS: Modernizace školního a výcvikového zařízení ve Zbirohu je ukončena
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Jedná se o projekt, který byl v letech 2016 – 2022 připraven a realizován se spolufinancováním z Evropských strukturálních a investičních fondů, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 – 2020.

Hlavním cílem projektu byla modernizace Školního a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru ČR (ŠVZ HZS ČR) Zbiroh, s důrazem na vytvoření podmínek pro získání odborných znalostí a nácviků dovedností potřebných k řešení reálných mimořádných událostí.

Cíle projektu bylo dosaženo tím, že v rámci ŠVZ HZS ČR Zbiroh byly vybudovány nové a modernizovány následující pracoviště, simulátory, trenažery a výcvikové objekty:

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34542 lidí

  1. Protiplynový polygon
  2. Výukové pracoviště Chemické služby
  3. Výukové pracoviště Technické služby
  4. Venkovní nádrž na vodu
  5. Výukové pracoviště Strojní služby

Současně byly pořízeny technologie, technická a technologická vybavení a pomůcky nutné pro vzdělávání – výuku a výcvik.

Výstupy projektu (jednotlivá pracoviště, simulátory, trenažery a výcvikové objekty) vytváří u HZS ČR hmotné podmínky pro rozvoj specifických dovedností a součinnost složek integrovaného záchranného systému (IZS) při řešení mimořádných událostí, a to především pro HZS ČR, Policii ČR, jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí, resp. základní složky IZS, pro které ŠVZ HZS ČR zajišťuje odbornou způsobilost v rámci České republiky.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií ve výši 85 % způsobilých nákladů projektu, 15 % způsobilých nákladů je hrazeno ze státního rozpočtu, rozpočtová kapitola Ministerstvo vnitra. Příjemcem dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a současně řešitelem projektu je Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky.

Více o projektu najdete ZDE
Více o Integrovaném regionálním operačním programu je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…