Hledáme nové Královské lvy, nábor se blíží

30.08.2012 9:40

Také tento rok pořádá hokejový klub Královští lvi Hradec Králové tradiční nábor do kurzů bruslení.

Hledáme nové Královské lvy, nábor se blíží
Foto: Královští lvi Hradec Králové
Popisek: Královští lvi Hradec Králové

Uskuteční se ve středu 5. září od 18 hodin na zimním stadionu. Zvány jsou zejména děti ve věku mezi čtyřmi a sedmi lety, ale přijít mohou i jiní mladí zájemci, kteří by se chtěli naučit kvalitně bruslit. Kurz se pak bude konat pravidelně dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a v neděli od 17:30 do 18:30 hod. Dorazit mohou dívky i chlapci, podmínkou rozhodně není pokračování v hokejové přípravě. Adepty povedou profesionální trenéři a někteří hráči A týmu. Patrony kurzu bruslení jsou hokejové osobnosti Martin Hosták a Jan Hrdina. Rok od roku je tento kurz stále populárnější.

Věkové omezení účastníků kurzu není pevně dané. Jde pouze o doporučení. Spodní hranici čtyř let je však lépe dodržet, protože menší děti bývají zpravidla více vázány na rodiče a mohly by naopak získat nechuť k bruslení. Horní hranice se ale může posouvat, proto může klidně přijít i někdo desetiletý. Základní myšlenkou je naučit se bruslit. I z tohoto důvodu mohou kurz absolvovat děvčata, která se následně mohou zaměřit na krasobruslařskou přípravu. Dívčí hokejový tým momentálně neexistuje, ale díky spolupráci s krasobruslařským oddílem se dá věnovat tomuto sportu. Chlapci mohou jít na hokejovou průpravu, avšak není to podmínkou.

V rámci tréninkové jednotky kurzu jsou vytvořeny skupinky o počtu maximálně šesti až sedmi dětí, každou z nich má na starosti jeden kvalifikovaný trenér a hráč A týmu. Pracují samostatně podle dohodnutých pokynů a metodiky. Na základě dovedností a šikovnosti se děti posouvají do lepší skupinky. Bruslení je musí zejména bavit, proto se často prokládá hrami s obručemi, míči, puky, kužely, švihadlem. I v tomto případě se jim hlídá správné postavení, aby nezískaly špatné návyky.

Bližší informace o náboru včetně přihlášky můžete najít na http://www.hchk.cz/nabor_hracu.asp. Kdo se zaregistruje přes tento odkaz, bude si moci od klubu přednostně zapůjčit hokejovou výzbroj – přilbu s košíkem, rukavice, náloketníky a chrániče. Brusle a další vybavení si pak můžete zakoupit od ostatních rodičů na burze, kterou klub plánuje na pondělí 3. září 2012 od 18 hodin na zimním stadiónu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Královští lvi Hradec Králové

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…