Holdingu CSG se daří v oblasti letectví, výroby speciální techniky, radarů i brzdových systémů

27.06.2019 13:30

Skupina CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) zveřejnila hospodářské výsledky za rok 2018, kdy tržby i EBITDA meziročně vzrostly téměř o polovinu.

Holdingu CSG se daří v oblasti letectví, výroby speciální techniky, radarů i brzdových systémů
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Mezi klíčové firmy, které ve skupině dosáhly významného růstu hospodářských výsledků, patří ELDIS Pardubice, EXCALIBUR ARMY, TATRA DEFENCE VEHICLE, DAKO-CZ, Česká letecká servisní, ale i slovenská část holdingu patřící do skupiny MSM GROUP.

Holding CSG, který stoprocentně vlastní podnikatel Michal Strnad, dosáhl za rok 2018 tržeb v hodnotě 11,5 miliardy Kč a EBITDA ve výši 1,9 miliardy Kč. „Významný podíl na růstu hospodářských výsledků měly klíčové společnosti, které poskytují služby v oblasti letectví a leteckého výcviku, výroby speciálních pozemních vozidel, výroby radarů a produkce brzdových systémů pro kolejová vozidla,“ uvádí k hospodaření majitel skupiny CSG Michal Strnad.

Tržby společnosti DAKO-CZ v roce 2018 meziročně vzrostly o 26 procent ze 738 na 927 milionů Kč. EBITDA vyrostla významně o 65 procent z 91 na 150 milionů Kč. Tento klíčový ukazatel dokládá, že společnost DAKO-CZ, jediný český a jeden ze tří světových výrobců brzdových systémů pro kolejová vozidla, má za sebou nejlepší rok ve své historii.

Výrobce radarů pro řízení civilního letového provozu, firma ELDIS Pardubice, dosáhla v roce 2018 tržeb v hodnotě 351 milionů Kč a EBITDA ve výši 143 milionů Kč. Společnost také docílila významného obchodního úspěchu, kdy v průběhu minulého roku podepsala kontrakt na vývoz třinácti letištních radarů do Číny. 

Poprvé po třech letech od založení se do černých čísel dostala nejmladší zbrojní továrna v České republice, podnik TATRA DEFENCE VEHICLE, který je mimo jiné exkluzivním výrobcem kolových obrněných vozidel Pandur II 8x8 CZ. Tržby firmy dosáhly 321 milionů Kč a EBITDA byla ve výši 39 milionů Kč. 

V roce 2018 se dařilo i podniku EXCALIBUR ARMY, který kromě sortimentu generálních oprav a modernizací starších vozidel loni poprvé uspěl i s novým a vlastním výrobkem, kolovým obrněncem Patriot na podvozku Tatra. Společnost dosáhla tržeb v hodnotě téměř 3 miliardy Kč a EBITDA měla ve výši 556 milionů Kč. 

Společnost Česká letecká servisní (ČLS), která se zabývá výrobou a modernizací avioniky, speciálního vybavení a náhradních dílů do letecké techniky, v minulém roce dokázala, že se jí pod novým majitelem velmi daří. Dosáhla tržeb ve výši 1,24 miliardy Kč a EBITDA v hodnotě 328 milionů Kč. ČLS je součástí holdingu CSG od roku 2016, kdy skupina odkoupila majoritní podíl akcií od firmy OMNIPOL, a pod nový vlastníkem se podařilo její hospodaření významně zlepšit. 

Významné hospodářské výsledky v roce 2018 přinesla i slovenská větev holdingu CSG. Společnost MSM Martin, která se zabývá mimo jiné opravou, modernizací a prodlužováním životního cyklu vojenské techniky, dosáhla tržeb v hodnotě 1,66 miliardy Kč a EBITDA ve výši 268 milionů Kč. Tržby podniku ZVS holding, který zajišťuje speciální výrobu v oblasti velkorážní, středorážní a malorážní munice, byly v roce 2018 ve výši 680 milionů Kč a EBITDA v hodnotě 46 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…