Hospodářská a sociální rada Mostecka: Helena Veverková skončila v říjnu na postu předsedkyně

04.11.2022 11:19 | Tisková zpráva

Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM) má od prvního listopadu novou předsedkyni. Na říjnovém zasedání regionální tripartity totiž byla jedním z projednávaných bodů předem avizovaná žádost Heleny Veverkové o uvolnění z funkce předsedkyně HSRM ke konci října.

Hospodářská a sociální rada Mostecka: Helena Veverková skončila v říjnu na postu předsedkyně
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Helena Veverková zastávala funkci předsedkyně HSRM od roku 2005, když v čele regionální tripartity vystřídala jejího zakladatele Richarda Falbra. Během své dlouholeté aktivní činnosti dosáhla celé řady úspěchů pro zdejší region, mimo jiné získání tzv. 18 ekomiliard na revitalizaci území po těžbě hnědého uhlí. Za svoje aktivity v oblasti restrukturalizace regionu po útlumu těžby i transformaci energetiky získala Cenu hejtmana Ústeckého kraje za rok 2021 v oblasti regionálního rozvoje.

Místopředseda regionální tripartity Vlastimil Vozka jménem všech členů HSRM poděkoval Heleně Veverkové za její dlouholetou aktivní činnost a zastupování HSRM při veřejných jednáních s ostatními organizacemi. Předsednictvo HSRM následně navrhlo a poté veřejným hlasováním zvolilo na post předsedkyně HSRM Gabrielu Nekolovou, která v současnosti působí i jako předsedkyně Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje. Zvolena byla do září 2024, kdy budou probíhat volby celého předsednictva regionální tripartity. Nová předsedkyně převzala po Heleně Veverkové i místo v předsednictvu HSRM a zastupování společnosti Vršanská uhelná v rámci regionální tripartity. Helena Veverková se s prací v Hospodářské a sociální radě neloučí nadobro, na základě vlastní žádosti jí předsednictvo zvolilo za člena HSRM jako fyzickou osobu.

Nosným tématem říjnového jednání HSRM byly rozvojové aktivity společnosti ORLEN Unipetrol RPA s.r.o., které představil Pavel Sláma, ředitel jednotky EKO společnosti ORLEN UNIPETROL RPA, s.r.o. Hovořil především o hlavních investičních akcích v rozmezí let 2015 až 2028, včetně již dokončených, například v říjnu zprovozněné jednotky na výrobu dicyklopentadienu. Prezentoval rozvojové trendy společnosti, mezi něž patří mechanická i chemická recyklace plastů, výroba biopolymerů a pokročilých biopaliv, výroba a distribuce vodíku nebo výstavba zařízení pro výrobu obnovitelných zdrojů energie. Kompletní prezentace je k dispozici na webových stránkách HSRM.

Důležitým bodem byl také návrh harmonogramu jednání HSRM pro rok 2023. Výkonný výbor se bude i nadále scházet první pondělí v měsíci a o týden později bude následovat jednání Předsednictva HSRM, vždy od 10:00 hodin. Výjimkou bude duben, kdy se předsednictvo kvůli velikonočním svátkům sejde mimořádně ve středu 12. dubna. Podobně květnové svátky přesunou jednání výkonného výboru na středu 3. května a Předsednictva HSRM na středu 10. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…