Hospodářská a sociální rada Mostecka: Po nezaměstnanosti řešila regionální tripartita bezpečnost

04.04.2022 13:30 | Tisková zpráva

Situací v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území okresu Most se na svém březnovém jednání zabývali členové Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). Po nezaměstnanosti, která byla nosným tématem v únoru, se tak na program regionální tripartity dostala problematika, kterou se její členové zabývají opakovaně.

Hospodářská a sociální rada Mostecka: Po nezaměstnanosti řešila regionální tripartita bezpečnost
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Také tentokrát se ještě jednání HSRM konalo elektronickou formou. Všichni členové obdrželi podrobný a přehledný materiál, který zpracoval Jiří Volprecht, ředitel mosteckého Územního odboru Policie ČR. 

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí
Obsahoval statistické údaje registrované kriminality za uplynulý rok v porovnání s rokem 2020. Konstatuje se v něm mimo jiné, že takzvané kriminogenní faktory okresu Most, jako jsou nezaměstnanost nebo nepříznivá sociálně-ekonomická struktura obyvatel, se dlouhodobě nemění a vzájemně se podmiňují a ovlivňují. Materiál rovněž uvádí, že vládní opatření související se šířením pandemie COVID-19 měla na strukturu kriminality spíše utlumující důsledky. Prezentace k nosnému tématu je jako vždy umístěna na webových stránkách HSRM. Zájemci o další informace z oblasti působnosti Policie ČR mohou využít i webové stránky Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje ZDE.

Zajímavou novinku pro obyvatele Mostecka nastínil Martin Kabrna, předseda Odborné komise pro infrastrukturu a životní prostředí při HSRM. Postupně je dokončována akce zaměřená na vyšší ochranu vytipovaných starých stromů na území Obce s rozšířenou působností Most, tedy nejen samotného města, ale i obcí spadajících do jeho působnosti. Cílem bylo hodnotné dřeviny zmapovat a poskytnout vyšší ochranu formou vyhlášení památnými stromy. Snahou je jejich zachování pro budoucnost, zajištění odborné péče a zabránění jejich případnému poškození nebo likvidaci. Jedním z výstupů budou i propagační materiály pro veřejnost. Vzniknout by měly v průběhu letošního roku. Pracovní materiál k tomuto tématu je rovněž k nalezení na webových stránkách regionální tripartity.

Na závěr březnového jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka vzpomněla předsedkyně Helena Veverková na nedávno zesnulého Miroslava Tlapáka, který byl jedním ze zakladatelů HSRM. V Hospodářské a sociální radě Mostecka zastupoval v letech 1999 až 2005 Severočeské sdružení odborových organizací pracovníků v hornictví, geologii a naftového průmyslu v Mostě. Od roku 2005 zastával pozici místopředsedy a později člena Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, byl rovněž předsedou Hospodářské a sociální rady Chomutovska.

Příští zasedání Předsednictva HSRM se uskuteční 11. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…