Hospodářská komora: Digitální SOS wallet karta pro lidi, kteří utíkají před válkou na Ukrajině

11.03.2022 19:38 | Tisková zpráva

Hospodářská komora dnes ministru vnitra Vítu Rakušanovi nabídla k využití speciální digitální kartu, která umožní českým úřadům či humanitárním organizacím rozesílat na mobily uprchlíků důležitá upozornění, informace o dopravě, ubytování nebo telefonní čísla, kam se můžou obracet pro pomoc.

Hospodářská komora: Digitální SOS wallet karta pro lidi, kteří utíkají před válkou na Ukrajině
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Aplikaci vyvinula Nula advisory ve spolupráci s Hospodářskou komorou a společností Your Pass.

„Tuto informační platformu pro ukrajinské občany postižené válečným konfliktem považujeme za velmi užitečnou. Její výhodou je, že uprchlíci po překročení hranic získají nejdůležitější informace na jednom místě, při příchodu do země si nahrají digitální kartu do mobilu skrze QR kód nebo odkaz. Českým úřadům umožní hromadnou komunikaci s válečnými uprchlíky nejen teď, ale i v dalších týdnech a měsících. Karta může přispět k rychlejší pomoci, kterou budou Ukrajinci potřebovat,“ uvedl prezident ICT Unie a viceprezident Hospodářské komory Zdeněk Zajíček.

Digitální kartu si uživatelé budou moct sdílet i mezi sebou, nemá vysoké nároky na datový přenos. Ke stažení bude zdarma. Hospodářská komora ji nabídne i asistenčnímu centru v Praze a dalších krajích.

„Jako další přidanou hodnotu máme připravenou funkcionalitu přesměrování držitele karty na kontaktní centrum. V praxi tak ukrajinský uprchlík na jeden klik vytočí SOS linku nebo bude přenesen do chatu s živým operátorem, který mu pomůže, s čím bude třeba,“ dodal Jan Černošek z Nula advisory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…