Hospodářská komora: Do USA zamíří české firmy a start-upy, zaměřené na inovace v dopravě a vesmírné technologie

19.01.2024 16:08 | Tisková zpráva

Zástupci firem z oblasti vesmírných technologií, radarových a měřicích systémů a nových technologií v dopravě, chytré mobility, IT v dopravě a telematiky, české akademické obce a výzkumných pracovišť zamíří ve dnech 21. až 27. ledna na obchodní jednání a podnikatelská fóra, která ve Washingtonu D.C., texaském Houstonu a v Orlandu na Floridě organizuje Hospodářská komora České republiky.

Hospodářská komora: Do USA zamíří české firmy a start-upy, zaměřené na inovace v dopravě a vesmírné technologie
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

U příležitosti pracovní cesty ministra dopravy Martina Kupky navštíví významné americké firmy a instituce, působící v dopravě a kosmické infrastruktuře. Podnikatelskou delegaci povede viceprezident Hospodářské komory a šéf Proma Reha Radek Jakubský.

Součástí 70členné podnikatelské delegace budou start-upy a zavedené české technologické firmy, které se zabývají kupř. výrobou kompozitních materiálů v dopravě, textilu a stavebnictví, vývojem umělé inteligence na analýzu satelitních dat, tvůrci navigačních map a autonomních systémů řízení vlaků, ale také třeba dodavatel mikrovlnných technologií pro bezespáré opravy asfaltových povrchů nebo výrobce systémů pro odbavování, platebních karetních systémů a speciální elektroniky.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26569 lidí

Podnikatelé nejprve přiletí do Washingtonu D.C., kde proběhne za účasti ministra Martina Kupky seminář, organizovaný Radou pro informační technologie. V úterý odpoledne se přesunou do Houstonu, kde Hospodářská komora České republiky organizuje ve spolupráci s Greater Houston Partnership Organisation podnikatelské fórum a obchodní jednání českých a amerických firem. Navštíví také americkou technologickou firmu Intuitive Machines nebo texaské ministerstvo dopravy.

Ve čtvrtek je ve floridském Orlandu čeká business seminář a jednání v sídle výrobce letecké techniky a poskytovatele letů do vesmíru Blue Origin a návštěva technologické firmy pro inteligentní dopravní systémy SunTrax.

Náklady spojené s organizací mise si, stejně jako u kterékoli jiné cesty, zajišťované Hospodářskou komorou, hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostorů a jednacích místností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…