Hospodářská komora: Do USA zamíří české firmy a start-upy, zaměřené na inovace v dopravě a vesmírné technologie

19.01.2024 16:08 | Tisková zpráva

Zástupci firem z oblasti vesmírných technologií, radarových a měřicích systémů a nových technologií v dopravě, chytré mobility, IT v dopravě a telematiky, české akademické obce a výzkumných pracovišť zamíří ve dnech 21. až 27. ledna na obchodní jednání a podnikatelská fóra, která ve Washingtonu D.C., texaském Houstonu a v Orlandu na Floridě organizuje Hospodářská komora České republiky.

Hospodářská komora: Do USA zamíří české firmy a start-upy, zaměřené na inovace v dopravě a vesmírné technologie
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

U příležitosti pracovní cesty ministra dopravy Martina Kupky navštíví významné americké firmy a instituce, působící v dopravě a kosmické infrastruktuře. Podnikatelskou delegaci povede viceprezident Hospodářské komory a šéf Proma Reha Radek Jakubský.

Součástí 70členné podnikatelské delegace budou start-upy a zavedené české technologické firmy, které se zabývají kupř. výrobou kompozitních materiálů v dopravě, textilu a stavebnictví, vývojem umělé inteligence na analýzu satelitních dat, tvůrci navigačních map a autonomních systémů řízení vlaků, ale také třeba dodavatel mikrovlnných technologií pro bezespáré opravy asfaltových povrchů nebo výrobce systémů pro odbavování, platebních karetních systémů a speciální elektroniky.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26588 lidí

Podnikatelé nejprve přiletí do Washingtonu D.C., kde proběhne za účasti ministra Martina Kupky seminář, organizovaný Radou pro informační technologie. V úterý odpoledne se přesunou do Houstonu, kde Hospodářská komora České republiky organizuje ve spolupráci s Greater Houston Partnership Organisation podnikatelské fórum a obchodní jednání českých a amerických firem. Navštíví také americkou technologickou firmu Intuitive Machines nebo texaské ministerstvo dopravy.

Ve čtvrtek je ve floridském Orlandu čeká business seminář a jednání v sídle výrobce letecké techniky a poskytovatele letů do vesmíru Blue Origin a návštěva technologické firmy pro inteligentní dopravní systémy SunTrax.

Náklady spojené s organizací mise si, stejně jako u kterékoli jiné cesty, zajišťované Hospodářskou komorou, hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostorů a jednacích místností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…