Hospodářská komora: Firmy odcestují za byznysem do Mongolska, zaměří se na oblast stavebnictví nebo personalistiky

27.10.2023 13:21 | Tisková zpráva

Podnikatelé, vedení Hospodářskou komorou, v neděli 29. října odcestují do Mongolska, kam na pracovní cestě doprovodí místopředsedu vlády a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku. Dvacítku českých podnikatelů čekají v zemi podnikatelská fóra i dvoustranná jednání s mongolskými firmami. Podnikatelskou misi vede viceprezident Hospodářské komory Radek Jakubský. Cestu spoluorganizuje Velvyslanectví ČR v Ulánbátaru a Mongolská národní obchodní a průmyslová komora.

Hospodářská komora: Firmy odcestují za byznysem do Mongolska, zaměří se na oblast stavebnictví nebo personalistiky
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Cesty se účastní firmy z oboru stavebnictví, farmacie nebo společnosti zabývající se personalistikou. Firmy se v metropoli Ulánbátaru v úterý zúčastní jednání Smíšeného výboru pro hospodářskou spolupráci na půdě ministerstva zahraničních věcí. Odpoledne firmy čeká česko-mongolské podnikatelské fórum s následnými dvoustrannými schůzkami. Podnikatelé plánují navštívit i asistenční kancelář Hospodářské komory v Ulánbátaru, která zprostředkovává mongolským občanům pracovní příležitosti v ČR.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17074 lidí

Následně se firmy ve středu přesouvají do druhého největšího mongolského města Erdenet, kde proběhne další podnikatelské fórum, slavnostní otevření pivovaru s českou technologií nebo prohlídka místního bytového projektu.

Vzájemná obchodní výměna mezi ČR a Mongolskem dosáhla v roce 2022 obratu bezmála 19 milionů dolarů. Firmy z ČR do Mongolska vyvážejí přístroje, chemické výrobky, stroje, přepravní zařízení, nebo zbrojní výrobky aj. Z Mongolska se dováží zejména oděvy, produkty živočišné výroby nebo kožené a textilní výrobky.

Náklady, spojené s organizací mise, si stejně jako u kterékoli jiné cesty, zajišťované Hospodářskou komorou, hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostorů a jednacích místností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …