Hospodářská komora: Podnikatelé udělí Řád Vavřínu čtrnácti osobnostem

14.11.2018 10:37

Podnikatelé udělí Řád Vavřínu také zesnulému majiteli Meopty Paulu Rausnitzovi, Vlastislavu Břízovi z Koh-i-nooru i neurochirurgovi Vladimíru Benešovi.

Hospodářská komora: Podnikatelé udělí Řád Vavřínu čtrnácti osobnostem
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Podnikatelé také letos vyjádří nejvyšší poctu 14 osobnostem za jejich profesní úspěchy i celoživotní dílo. Ve čtvrtek večer za přítomnosti více než 400 hostů, podnikatelů, předsedy vlády Andreje Babiše, ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové, poslanců a senátorů a dalších osobností veřejného života v pražském Žofíně ocení nejvyšším podnikatelským vyznamenáním Řádem Vavřínu také majitele Meopty Paula Rausnitze, který zesnul tento týden.

Řádem Vavřínu podnikatelé jednou ročně vyjadřují uznání a respekt významným osobnostem a podnikatelským subjektům za jejich práci. Řád Vavřínu udělovaný Hospodářskou komorou a COT Media zohledňuje celoživotní dílo, společenský dopad i mezinárodní přesah. Řád je udělován také osobnostem, které hrdě reprezentují a významně podporují zemi, či osobnostem, jež vytváří nadčasové hodnoty.

Mezi laureáty tohoto ocenění patří například majitel Jablotronu Jiří Dědek, psychiatr Cyril Höschl, herec a prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška, bývalá reprezentantka ve sportovní gymnastice Věra Čáslavská, vědec Vladimír Mařík nebo zpěvačka Lucie Bílá, která letos během galavečera také vystoupí.

Nejvyššího podnikatelského vyznamenání se letos dočká mimo jiné majitel Kooh-i-nooru Vlastislav Bříza nebo přední lékař Vladimír Beneš. Vyhlášení proběhne ve čtvrtek 15. listopadu od 20. hodiny. O novinářské akreditace je možné žádat dnes do 11:00 hod na press@komora.cz.

Akce se koná pod záštitou prezidenta České republiky Miloše Zemana, předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha, předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radka Vondráčka, předsedy vlády Andreje Babiše, ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové, magistrátu hl. m. Prahy a Městské části Praha 1.

Generálním partnerem akce je Carduus Asset Management, hlavními partnery Česká pojišťovna, Bank Gutmann, Letiště Pardubice, Ještědská stavební a Nobless Czech. Hlavním mediálním partnerem Řádu Vavřínu Hospodářské komory ČR 2018 je Česká televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…