Hospodářská komora: Podniky budou hledat nové obchodní příležitosti v Kanadě

23.09.2022 17:56 | Tisková zpráva

Podnikatelská delegace zamíří na fórum již tuto neděli

Hospodářská komora: Podniky budou hledat nové obchodní příležitosti v Kanadě
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Hospodářská komora České republiky u příležitosti pracovní cesty ministra dopravy Martina Kupky do Kanady organizuje v největším kanadském technologickém parku v Ottawě Česko-kanadský kulatý stůl a v Montrealu setkání s investičními agenturami Montreal International a Quebec Invest. 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Devítičlennou podnikatelskou delegaci budou tvořit podniky působící v oblasti železniční, námořní a letecké dopravy, výrobci v oblasti vývoje, výroby a oprav speciální silniční a železniční techniky, vozidel s nástavbami, strojů pro sváření kolejnic, pokladačů kolejových polí a dalších zařízení určených pro údržbu železničních a tramvajových tratí a trolejových vedení, ale také dodavatelé technologií a služeb v dopravě, komplexních IT služeb a řešení pro zákazníky z oblastí financí, telekomunikací, utilit a státní správy v Evropě a Severní Americe nebo podniky působící v oblasti výroby zdravotnického a pečovatelského vybavení a estetické medicíny.

Česko-kanadský kulatý stůl se uskuteční v pondělí 26. září. Zahájí jej ministr dopravy Martin Kupka a viceprezident Hospodářské komory a šéf českoskalické firmy PROMA REHA Radek Jakubský. Po akci budou následovat dvoustranná jednání mezi českými a kanadskými podniky. V tentýž den podnikatelská delegace přeletí do Montrealu, kde vedle setkání firem s agenturami Montreal International a Quebec Invest proběhne také setkání podnikatelů se zástupci kanadských IT a dopravních klastrů. Firmy z pětidenní podnikatelské mise zpět do České republiky přiletí ve čtvrtek 29. září.

Další podnikatelská mise se uskuteční ve dnech 10. až 16. října, kdy čeští podnikatelé budou jednat o nových zakázkách v Mongolsku. Misi do Turecka Hospodářská komora organizuje ve dnech 19. až 21. října. Obě mise jsou již plně obsazené. Ve spolupráci se Zastupitelským úřadem České republiky v Dakaru Hospodářská komora na termín od 24. do 27. října naplánovala podnikatelskou misi do Senegalu, kde se uskuteční jednání českých a senegalských podnikatelů i setkání s Asociací evropských investorů Eurocham. Přihlášky na misi začala Hospodářská komora od firem přijímat tento týden.

Do podnikatelských misí se může u Hospodářské komory přihlásit kterákoli česká firma bez ohledu na předmět podnikání, velikost nebo region, v němž působí. Náklady spojené s organizací mise stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou si hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostor a jednacích místností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…