Hospodářská komora: V europarlamentu zasednou čeští podnikatelé

12.11.2023 16:13 | Tisková zpráva

Hospodářská komora České republiky vyšle na Evropský parlament podniků (EPE) 21 zástupců českého byznysu. V plenárním sále Evropského parlamentu budou 14. listopadu hlasovat o klíčových otázkách v oblasti energetiky nebo zahraničního obchodu.

Hospodářská komora: V europarlamentu zasednou čeští podnikatelé
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Česká delegace upozorní na narůstání regulace a administrativní zátěže, která brzdí inovace, růst a konkurenceschopnost evropských firem ve srovnání s jejich mezinárodními obchodními partnery. Evropský parlament podniků (EPE) letos zasedá po pěti letech.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí

Evropský parlament podniků (EPE) je největší akcí na úrovni EU, která dává slovo přímo podnikatelům. Pořádá ji Evropská asociace obchodních a průmyslových komor Eurochambres ve spolupráci s Evropským parlamentem. Poprvé se uskutečnila v roce 2008 u příležitosti 50. výročí Eurochambres. Na akci se sejde na 700 podnikatelů ze zemí EU i mimo EU, kteří budou mít příležitost diskutovat tváří v tvář s významnými představiteli institucí EU a hlasovat o klíčových otázkách týkajících se podnikání EU.

Diskutovat s podnikateli budou místopředseda Evropské komise a komisař pro obchod Valdis Dombrovskis, místopředsedkyně Evropského parlamentu Dita Charanzová či komisařka pro energetiku Kadri Simson. Parlamentu bude předsedat prezident Eurochambres Vladimír Dlouhý.

Česká delegace absolvuje dvoudenní program ve dnech 13. až 14. listopadu, během kterého se setká např. s místopředsedkyní Evropské komise Věrou Jourovou nebo velvyslankyní ČR v COREPER I Lucií Šestákovou. Delegace je z většiny složena ze zástupců médií, audiovize či oboru ICT.

Podnikatelé si náklady cesty hradí ze svých prostředků.

Podrobný program najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…