Hospodářská komora zjišťuje, jak se daří podnikatelům, jak se bude vyvíjet trh práce i zda porostou ceny

14.08.2017 12:07

Jak se vyvíjí obrat vaší firmy? Zaměstnáte nové pracovníky, nebo naopak budete propouštět? Zvýšíte ceny? Jaký očekáváte v průběhu druhé poloviny roku 2017 celkový vývoj pro vaši firmu? A jakým problémům zřejmě budete čelit v roce 2018? Tyto a další otázky pokládá podnikatelům v právě spuštěné anketě Hospodářská komora ČR.

Hospodářská komora zjišťuje, jak se daří podnikatelům, jak se bude vyvíjet trh práce i zda porostou ceny
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Komorový barometr přináší každý rok informace reflektující každodenní problémy podnikání i všeobecnou ekonomickou situaci v zemi. Anketa je organizována s půlroční periodicitou v 15tisícové členské základně Hospodářské komory ČR a výsledky průzkumu budou využity při činnosti Hospodářské komory ČR ve vztahu k orgánům státní správy, evropským podnikatelským reprezentacím a také k představitelům Evropské komise. Dále budou využity při predikci statistických výsledků výkonnosti české a evropské ekonomiky.

Svými postřehy mohou podnikatelé do ankety přispívat do pátku 8. září 2017.

Minulá analýza z února 2017 například ukázala, že dobré výsledky podniků pocítili také jejich zaměstnanci na svých výplatních páskách. Dvě třetiny všech firem v loňském roce zvyšovaly svým zaměstnancům mzdy. Pětina firem přidávala více než 5 % a každá desátá firma zvyšovala mzdy o více než 7 %. Mzdy zvyšovaly hlavně střední a velké firmy (přes 80 %). Dvě pětiny všech firem navíc odpověděly, že svým zaměstnancům na konci roku 2016 vyplatily 13. plat či mimořádnou odměnu v podobné výši. Takového benefitu se dočkali především zaměstnanci středních a zejména velkých firem. Právě u firem nad 250 zaměstnanců 13. plat poskytlo dokonce 70 % všech respondentů.

Výsledky z Komorového barometru únor 2017 ZDE.

Hospodářská komora ČR je největším zástupcem podnikatelů, sdružuje 15 tisíc živnostníků, malých, středních a velkých firem organizovaných v 60 regionálních a 102 oborových asociacích. Disponuje nejhustší sítí regionálních zastoupení, podnikatelům je k dispozici v 73 městech po celé ČR. Hospodářská komora ČR je jediným zákonným zástupcem podnikatelů, ukotveným v zákoně č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…