Hrad: Historik Kozlovský poděkoval prezidentu republiky

14.01.2018 11:11

Prezident republiky Miloš Zeman obdržel dne 12. ledna 2018 dopis od Igora Kozlovského, prezidenta Centra religionistických výzkumů a mezinárodních duchovních vztahů. Igor Kozlovský poděkoval prezidentu republiky za pomoc při jeho osvobození ze zajetí.

Hrad: Historik Kozlovský poděkoval prezidentu republiky
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Vážený pane prezidente,

dovolte mi vyjádřit srdečné poděkování za Vaši osobní účast při mém osvobození ze zajetí a Váš zájem o moji současnou situaci. Vím, že jste se písemně obracel na vedení tzv. „Doněcké lidové republiky“ s žádostí o mé propuštění a že jste tuto záležitost také diskutoval při osobním setkání s prezidentem RF V. V. Putinem. Též je mi známo, že jste se důkladně zajímal o stav vyjednávání o výměně zajatců.

V celém světě je znám Váš důraz na oblast lidských práv, toleranci a svobodu ve společnosti. V roce 2017 Česká republika předsedala Radě Evropy a mezi její hlavní priority patřila lidská práva a svobody. To je velmi aktuální pro dnešní svět i pro naši zemi, a to obzvláště nyní, kdy na okupovaných územích Ukrajiny dochází k neslýchanému porušování lidských práv a svobod.

Hluboce Vám děkuji za Vaši činnost a neocenitelnou pomoc při osvobození zajatců a mně samotného a také za obranu obecných lidských hodnot. Doufám, že Vám budu moci poděkovat i osobně, bude-li to možné.

Nyní já stejně jako další osvobození procházíme rekonvalescencí po zajetí (lékařská vyšetření a léčení). Do budoucna ale už mám velké plány – chci pokračovat ve výzkumné a přednáškové činnosti a také obnovit projekty Centra religionistických výzkumů a mezinárodních duchovních vztahů (ZDE), jehož jsem prezidentem. Válka a mé zajetí činnost Centra pozastavily. Kromě toho se také budu snažit o propuštění i ostatních zajatců v Donbasu. Věřím, že naše mírové snahy posilují naději a přetvářejí svět.

S úctou

Igor Kozlovský
prezident Centra religionistických výzkumů
a mezinárodních duchovních vztahů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…