Hrad: Prezident přijal pozvání velvyslance USA k návštěvě jeho rezidence

26.08.2018 10:58

U příležitosti 100. výročí republiky přijal prezident republiky Miloš Zeman pozvání velvyslance USA v Praze Stephena Kinga ke slavnostnímu přátelskému obědu, který se uskuteční v úterý dne 28. srpna 2018 od 13:00 na rezidenci amerického velvyslance.

Hrad: Prezident přijal pozvání velvyslance USA k návštěvě jeho rezidence
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Půjde o výjimečné a mimořádné společenské setkání s velvyslancem akreditovaným v České republice. Prezident republiky jím symbolicky ocení roli Spojených států při vzniku samostatného Československa, které si v letošním roce připomínáme. Nezávislá Československá republika by nikdy nevznikla bez přispění USA a prezidenta W. Wilsona, jenž ambice středoevropských národů podpořil.

Kromě symboliky se bude na setkání hovořit o aktuálních mezinárodních tématech i bilaterálních záležitostech. Prezident republiky věnuje pozornost zejména možnostem a perspektivám ekonomické spolupráce mezi Českou republikou a USA.

Plánované setkání svědčí o důležitosti transatlantické vazby pro obě strany i výjimečné roli USA v období formování naší samostatné republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…