Hrad: Prezident republiky obdržel dopis od korejského prezidenta

11.07.2020 11:42

Prezident republiky Miloš Zeman obdržel dopis od prezidenta Korejské republiky Mun Če-ina.

Hrad: Prezident republiky obdržel dopis od korejského prezidenta
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Vážený pane prezidente,

k 30. výročí diplomatických vztahů mezi Korejskou a Českou republikou posílám srdečné pozdravy Vám a celému českému národu.

Jsem velmi rád, že naše dvě země rozšiřují politickou, ekonomickou, společenskou a kulturní spolupráci, která je založená na vzájemné důvěře a přátelství. Zejména oboustranná mezilidská výměna, obchod a investice v posledních letech pozoruhodně rostly a skrze průmyslová odvětví budoucnosti, jako jsou věda a výzkum, informační a komunikační technologie a elektrická vozidla, se naše spolupráce bude nadále ještě více rozvíjet.

Jsem nadmíru potěšen, že i během současné složité situace, způsobené virem COVID-19, si obě naše země navzájem pomohly a podpořily se. Jako příklad lze uvést pomoc při návratu občanů do vlasti či získání povolení vstupu do země pro nepostradatelné zaměstnance korejského investora. Doufám, že Korejská i Česká republika COVID-19 krizi co nejrychleji překonají a obnoví se vysoká míra naší výměny a spolupráce.

Přeji Vám, pane prezidente, hodně zdraví a síly. České republice přeji do budoucna neustálý rozkvět a blahobyt a věřím v pokračující rozvoj našich dvoustranných vztahů.

Mun Če-in

V Soulu dne 1. července 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…