Hrad: Prezident republiky zaslal kondolenci americkému prezidentovi

24.03.2022 11:48 | Tisková zpráva

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve čtvrtek dne 24. března 2022 kondolenční dopis Josephu Robinette Bidenovi, prezidentovi Spojených států amerických.

Hrad: Prezident republiky zaslal kondolenci americkému prezidentovi
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem se dozvěděl o skonu paní Madeleine Albrightové. Dovolte mi, abych Vám a Vaším prostřednictvím i všemu americkému lidu vyjádřil upřímnou soustrast.

Paní Albrightové si vážily nejen Spojené státy americké, ale i já osobně a celý český národ. Nebojím se dokonce říci, že úcty a obdivu se jí dostávalo po celém světě. My, Češi, jsme ji považovali za svou, přestože z rodného Československa odjela ještě v dětském věku. Po celý svůj život si však kromě výtečné češtiny udržovala i lásku ke své rodné vlasti.

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26654 lidí

Madeleine Albrightová byla nejdůležitějším podporovatelem i advokátem České republiky v USA, a to nejen jako ministryně zahraničních věcí. Velmi napomohla brzkému vstupu Česka do NATO, jehož členy jsme se stali během mého premiérování a které je od té doby garancí naší bezpečnosti. Byla ale například také vzorem pro řadu žen a dívek, které inspirovala svou silou, energií a odhodláním.

Madeleine Albright zkrátka nadále zůstane velkou, hrdou a příkladnou osobností a spojníkem mezi našimi zeměmi. Dovolte mi tedy, prosím, ještě jednou, abych vyslovil svoji lítost nad ztrátou, která nás všechny postihla.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…