Hygienická stanice hl. m. Prahy: Počty respiračních onemocnění včetně chřipky dále klesají

04.04.2018 11:34

V Praze se nadále snižují počty nemocných akutními respiračními infekcemi (ARI). Potvrzují se tak predikce Hygienické stanice hlavního města Prahy (dále jen HSHMP) o tom, že tak zvaná chřipková epidemie v Praze skončila. Aktuální data z uplynulého 13. kalendářního týdne roku 2018, tj. období od 26. do 1. dubna, to dále potvrzují.

Hygienická stanice hl. m. Prahy: Počty respiračních onemocnění včetně chřipky dále klesají
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

„Počty nemocných již v metropoli dosahují neepidemických hodnot. Předpokládáme, že výrazný pokles nemocnosti bude dále pokračovat,“ říká ředitel HSHMP Jan Jarolímek, který přesto ještě veřejnost upozorňuje na určitou obezřetnost: „Ukazuje se, že mezi pražskou populací prozatím přetrvává množství možných zdrojů nákazy onemocnění chřipkou. Svědčí o tom i počty čtyř závažně probíhajících onemocnění, které máme z 13. kalendářního týdne hlášeny. Bohužel ve stejném týdnu další dva lidé komplikacím způsobených chřipkou podlehli,“ doplňuje šéf pražských hygieniků Jarolímek.

„Celkově lze konstatovat, že v této letošní sezóně prozatím evidujeme 71 závažně probíhajících onemocnění, které si vyžádaly hospitalizaci na JIP a ARO a bohužel také už 19 úmrtí,“ uzavírá Jarolímek.

Vývoj hlášení ARI za hlavní město Prahu, a to v rozdělení podle věkových skupin (první graf), a poté ve srovnání s rokem předchozím (druhý graf) ve 13. týdnu, kde je zřejmý další pokles nemocnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…