Hyundai: Koncept luxusního kupé Hyundai HND-9 představen v Soulu

01.04.2013 9:00

Hyundai Motor Company, nejrychleji rostoucí automobilová značka, představila ve světové premiéře svůj nejnovější koncept luxusního sportovního kupé HND-9, který ukazuje směr budoucího vývoje designu vozů Hyundai.

Hyundai: Koncept luxusního kupé Hyundai HND-9 představen v Soulu
Foto: red
Popisek: Hyundai

 

HND-9 je devátým konceptem vyvinutým výzkumným a vývojovým střediskem Hyundai Motor Group v korejském Namyangu. Jeho prémiový vzhled založený na moderní interpretaci elegantního klasického prémiového sportovního kupé je umocněn sofistikovanými detaily ve všech stylistických prvcích. Vůz s dramatickou dlouhou kapotou a rozvorem 2860 mm má celkovou délku 4695 mm, šířku 1890 mm a výšku 1340 mm.
 
Koncept HND-9 s pohonem zadních kol je vybaven motorem GDI 3,3 litru s přeplňováním turbodmychadlem a nejvyšším výkonem 272 kW (370 k) v kombinaci s osmistupňovou samočinnou převodovkou, přičemž jeho vnější design dává patřičným způsobem najevo suverénní výkon. Vzhůru výklopné dveře, prostorově tvarované zadní sdružené svítilny a dvojité koncovky výfuku na obou stranách propůjčují vozu futuristický dynamický vzhled. Ke skvělému designu přispívají rovněž 22“ kola z lehké slitiny v kombinaci s uhlíkovými kompozity, která navíc snižují hmotnost vozu.
 
Stejně jako v případě exteriéru byl i vnitřní design navržen s cílem poskytnout posádce moderní a luxusní prostředí pro mimořádné zážitky z jízdy. Sedadla jsou potažena sportovní a zároveň luxusní síťovinou a v závislosti na úhlu pohledu se jeví v různých barvách, což umocňuje jejich eleganci a tajuplnost. Technicky vyspělé rozhraní orientované na řidiče vytváří dojem kokpitu optimalizovaného pro dynamickou jízdu s vylepšenou funkčností a estetikou.
 
Hyundai společně s konceptem, který v Soulu slaví světovou premiéru, vystavuje celkem 30 vozů a 11 nových technologií v 10 specializovaných zónách, včetně exponátů pro děti. Letošní autosalon v Soulu se koná od 28. března do 7. dubna ve výstavním areálu KINTEX (Korea International Exhibition Center) s mottem „S přírodou, pro lidi“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…