Hyundai: Koncept luxusního kupé Hyundai HND-9 představen v Soulu

01.04.2013 9:00

Hyundai Motor Company, nejrychleji rostoucí automobilová značka, představila ve světové premiéře svůj nejnovější koncept luxusního sportovního kupé HND-9, který ukazuje směr budoucího vývoje designu vozů Hyundai.

Hyundai: Koncept luxusního kupé Hyundai HND-9 představen v Soulu
Foto: red
Popisek: Hyundai

 

HND-9 je devátým konceptem vyvinutým výzkumným a vývojovým střediskem Hyundai Motor Group v korejském Namyangu. Jeho prémiový vzhled založený na moderní interpretaci elegantního klasického prémiového sportovního kupé je umocněn sofistikovanými detaily ve všech stylistických prvcích. Vůz s dramatickou dlouhou kapotou a rozvorem 2860 mm má celkovou délku 4695 mm, šířku 1890 mm a výšku 1340 mm.
 
Koncept HND-9 s pohonem zadních kol je vybaven motorem GDI 3,3 litru s přeplňováním turbodmychadlem a nejvyšším výkonem 272 kW (370 k) v kombinaci s osmistupňovou samočinnou převodovkou, přičemž jeho vnější design dává patřičným způsobem najevo suverénní výkon. Vzhůru výklopné dveře, prostorově tvarované zadní sdružené svítilny a dvojité koncovky výfuku na obou stranách propůjčují vozu futuristický dynamický vzhled. Ke skvělému designu přispívají rovněž 22“ kola z lehké slitiny v kombinaci s uhlíkovými kompozity, která navíc snižují hmotnost vozu.
 
Stejně jako v případě exteriéru byl i vnitřní design navržen s cílem poskytnout posádce moderní a luxusní prostředí pro mimořádné zážitky z jízdy. Sedadla jsou potažena sportovní a zároveň luxusní síťovinou a v závislosti na úhlu pohledu se jeví v různých barvách, což umocňuje jejich eleganci a tajuplnost. Technicky vyspělé rozhraní orientované na řidiče vytváří dojem kokpitu optimalizovaného pro dynamickou jízdu s vylepšenou funkčností a estetikou.
 
Hyundai společně s konceptem, který v Soulu slaví světovou premiéru, vystavuje celkem 30 vozů a 11 nových technologií v 10 specializovaných zónách, včetně exponátů pro děti. Letošní autosalon v Soulu se koná od 28. března do 7. dubna ve výstavním areálu KINTEX (Korea International Exhibition Center) s mottem „S přírodou, pro lidi“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…