Hyundai – jednička soukromých zákazníků v ČR

13.04.2013 10:40

Soukromí zákazníci si v březnu letošního roku v ČR koupili 4 716 automobilů, z toho bylo 919 vozů značky Hyundai.

Hyundai – jednička soukromých zákazníků v ČR
Foto: red
Popisek: Hyundai

 

Za první tři měsíce si tito zákazníci koupili 11 489 vozů a z toho 2 159 vozů značky Hyundai. Podíl Hyundai na trhu českých soukromých zákazníků tak za první kvartál činil 18,8%, v březnu podíl narostl již na 19,5%. Hyundai tak je nejprodávanější automobilovou značkou českým soukromým zákazníkům.
 
V celkových prodejích je značka Hyundai stabilně druhou nejprodávanější značkou. V březnu si vozy Hyundai koupilo 1 408 zákazníků a značka Hyundai zvýšila svůj podíl na trhu osobních automobilů v ČR na 10,2%. Za první tři měsíce letošního roku se prodalo v ČR 3 581 vozů Hyundai.
 
Nejprodávanějším modelem značky byl i v březnu model i20, kterého se prodalo 358 kusů, a jeho podíl na trhu činil 10%. Model Hyundai ix20 je od začátku roku, ale i v březnu, nejprodávanějším vozem v segmentu malých MPV. Během března si ho pořídilo 353 zákazníků a jeho tržní podíl byl 28,9%. Skvělého prodejního výsledku letos dosahuje model Hyundai i40. Za první tři měsíce bylo prodáno 228 vozů, meziroční nárůst činí 74% a je třetím nejprodávanějším vozem v segmentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…