I letos VZP podporuje Purpurové srdce

03.11.2012 9:01

Občanské sdružení Nedoklubko ve spolupráci s Českou neonatologickou společností vyhlásilo letos již potřetí ceny Purpurových srdcí. Vyhlášení cen proběhne na závěr konference u příležitosti Světového dne předčasně narozených dětí. Záštitu nad akcí pro letošní ročník převzala poslankyně Lenka Kohoutová, náměstek primátora Hlavního města Prahy Mgr. Ivan Kabický a Všeobecná zdravotní pojišťovna.

I letos VZP podporuje Purpurové srdce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Zdravotnickou konferenci, jejíž hlavním cílem je zvýšit povědomí odborné i široké laické veřejnosti o problematice nedonošených dětí, pořádá občanské sdružení Nedoklubko a Česká neonatologická společnost u příležitosti Světového dne předčasně narozených dětí již tradičně. V letošním roce se uskuteční 20. listopadu v Primátorské rezidenci na Mariánském náměstí.

V průběhu konference renomovaní odborníci představí nové trendy v péči o nedonošená miminka. Konference začíná v 8.30 hod. ráno, předpokládaný konec je v 15.00 hod. Podrobné informace o akci a její program najdete na oficiálních stránkách projektu. Tisková konference s navazujícím promítáním krátkých filmů s tématikou nedonošenosti se bude konat od 11 hodin.

Slavnostní večer s předáváním cen bude zahájen v 17 hodin. Moderátorem večera bude Štěpánka Duchková, patronka Nedoklubka. Na slavnostní večer je třeba se registrovat zasláním zprávy na liskovcova@nedoklubko.cz. Předány zde budou ceny Purpurových srdcí ve čtyřech kategoriích zdravotníkům a osobnostem výrazně se zasazujícím o zlepšování péče o nedonošené děti i ceny Zlatého kulíška pro vítěze soutěže dobrovolníků ve vyrábění oblečků a pomůcek pro nedonošené děti v nemocnicích.

Účast na konferenci je zdarma, občanské sdružení Nedoklubko však uvítá dobrovolný příspěvek, který bude použit na nákup materiálů a zajištění oblečků a pomůcek pro miminka, dárečků pro maminky v nemocnicích po předčasném porodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…