IS Boat hlásí: Češi chtějí na jachtu

14.07.2021 16:33

„Češi si chtějí po útrapách pandemie užít pořádnou dovolenou a jednou z variant, o kterou mají zájem, je plavba na jachtě ve Středozemním moři,“ říká Lukáš Malý. Ví, o čem hovoří, protože provozuje službu IS Boat, která propojuje majitele jachet se zájemci o tento druh dovolené. Vedle toho má jeho firma Orbita Sailing vlastní flotilu pěti plavidel kotvících v Řecku: čtyři jachty a jeden katamarán.

IS Boat hlásí: Češi chtějí na jachtu
Foto: IS Boat
Popisek: Jachta

Zatímco donedávna byly cesty do prázdninových destinací ve Středomoří zatíženy nejrůznějšími omezeními kvůli covidu, například v Řecku musel každý turista do týdenní karantény, teď už lze cestovat relativně volně v rámci aktuálních pravidel a využít i nabídku jachetních pobytů naplno. Tomu napomáhá právě služba IS Boat.

Tu spustil Lukáš Malý začátkem letošního roku na základě svých zkušeností majitele jachet. „Vadilo mi, že existující online portály zprostředkovávající plavby na jachtě chtějí zhruba pětinovou provizi a přitom mají problémy s administrativou a bohužel i platební morálkou. Proto jsem navrhl IS Boat jako systém, který je šitý na míru majitelům lodí a který si nebere provizi ze zakázky, ale nabízí loďařům zveřejnění jejich nabídky plaveb jako inzerci.“ IS Bot díky svému byznys modelu může nabízet jachetní jízdy až o pětinu levněji, protože pro majitele lodí je výrazně výhodnější po finanční stránce.

Kapitán Lukáš Malý

Další výhodu služby IS Boat nepoznají zákazníci, ale loďaři: Jedná se o propracovaný systém pro správu lodí. Majitel jachty (a těch jsou i v České republice tisíce) může v cloudovém úložišti ukládat všechny dokumenty, které se k lodi vážou, podrobně sledovat náklady na provoz a případné příjmy z půjčování lodí výletníkům. Systém používá sám Lukáš Malý pro správu flotily pěti plavidel svojí firmy Orbita Sailing.“Stalo se mi třeba, že dodavatel v Řecku mi tvrdil, že na lodi provedl údržbu, i když to nebyla pravda. Ukázal jsem mu přímo v notebooku v aplikaci IS Boat, že na jeho službu ještě čekám a nezbylo mu než uznat, že mám pravdu,“ vysvětluje Lukáš Malý, jak mu jeho služba pomohla.

IS Boat má v současnosti v nabídce 431 lodí ve Francii, Itálii, Chorvatsku, Řecku či Španělsku a nabídka se rychle rozšiřuje. Zájemci o půjčení jachty vítají, že se velmi rychle dostanou do kontaktu přímo s loďařem, se kterým si můžou domluvit přesné podmínky svého výletu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…