IT specializace budoucnosti nabízí Fakulta informačních technologií ČVUT

10.03.2021 13:30

Nové specializace pro studenty bakalářského programu poskytuje Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT). K nedávno modernizovanému magisterskému programu s 9 specializacemi tak fakulta nyní nabízí i 10 bakalářských specializací v českém i anglickém jazyce.

IT specializace budoucnosti nabízí Fakulta informačních technologií ČVUT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Studium na FIT tak reflektuje aktuální trendy, IT požadavky a témata moderní informatiky. Výuka takových specializací, jako je umělá inteligence, manažerská informatika nebo počítačová bezpečnost, je pokračováním úsilí fakulty o trvalou modernizaci, která studentům umožní vzdělání na špičkové úrovni.

Důvodem k aktualizaci a modernizaci studijních specializací byla jednak novela Zákona o vysokých školách, jednak potřeba nabídnout studentům vzdělání, které je vybaví znalostmi napříč celým IT spektrem. Nové specializace fakulta vytvořila v souladu s nejmodernějšími trendy ve světě informačních technologií.

„Informační technologie jsou odvětvím, které zažívá pokrok téměř denně. Naše fakulta proto drží krok s tímto trendem a nabízí studentům porozumění takovým oblastem, jako je internet věcí, virtualizace, velká data, počítačová bezpečnost či umělá inteligence,“ říká Ing. Zdeněk Muzikář, CSc., proděkan pro studijní a pedagogickou činnost na FIT ČVUT, a dodává: „V současné době informatika udává životní a ekonomický rytmus civilizované společnosti, a je proto nutností vychovávat odborníky na zásadní a strategická IT témata.“

Základem pro první rok bakalářského studia jsou společné předměty, které studenta vybaví potřebnými IT znalostmi. Zvládnutím prvního ročníku tak studenti získají do svého odborného profilu vyvážený mix jak teoretických, tak technologických základů informatiky. Studenti budou připraveni v dalších ročnících absolvovat předměty jednotlivých odborných specializací, které mají jasně definovaný profil a jsou zaměřené na aktuální témata, se kterými má fakulta zkušenost, vybudovanou výzkumnou základnu, technologickou infrastrukturu a laboratoře.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Fakulta nedávno akreditovala také magisterský program Informatika. Tímto krokem dokončila modernizaci a transformaci tohoto studijního programu. Cílem této restrukturalizace bylo seznámit studenty na pokročilé inženýrské úrovni s hlavními oblastmi moderní informatiky. Absolventi získají ve společném základu předmětů odborné znalosti z vybraných partií matematiky, teorie složitosti či algoritmizace.

FIT ČVUT nabízí kromě získání titulů Bc. nebo Ing. také doktorské studium nebo program Celoživotního vzdělávání, do kterého se může přihlásit každý bez ohledu na věk, znalosti, svoji profesi nebo předchozí vzdělání. Vše o nabídce studia najdou zájemci ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 17 800 studentů. Pro akademický rok 2021/22 nabízí ČVUT svým studentům 227 akreditovaných studijních programů a z toho 94 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1604 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 432. místě a na 9. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151.–200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201.–250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201.–250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 251.–300. místě, v oblasti „Mathematics“ a „Material Sciences“ na 301.–350 místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 256. místě. Více informací najdete ZDE.

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze se zaměřuje na nejmodernější oblasti informatiky a informačních technologií. Nabízí moderní bakalářský, magisterský a doktorský studijní program Informatika. Velký zájem uchazečů o studium umožňuje dynamický rozvoj fakulty a výběrovost. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…