Informace o změnách v MHD – výluka tramvají v úseku Lazarská – Jindřišská

15.10.2018 17:31

Z důvodu opravy tramvajové trati na křižovatce ulic Lazarská a Spálená bude od čtvrtka 18. 10. (cca 4:30 hod.) do pondělí 29. 10. 2018 (cca 4:30 hod.) obousměrně přerušen tramvajový provoz v úseku Lazarská – Jindřišská.

Informace o změnách v MHD – výluka tramvají v úseku Lazarská – Jindřišská
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Při opravě tramvajové trati dojde v křižovatce Lazarská x Spálená v části od ul. Lazarská k výměně kolejové konstrukce včetně pražců. Z důvodu zvýšení odolnosti kolejové konstrukce budou použity kolejnice opatřené tvrdonávarem.

V průběhu výluky bude dále celá tramvajová trať ve vyloučeném úseku strojně přebroušena, budou navařeny kolejové oblouky u zastávky Jindřišská a současně proveden nezbytný servis na kolejové křižovatce Senovážné náměstí.

V křižovatce Lazarská – Spálená budou poté následovat další etapy prací (ke Karlovu náměstí a úseku Lazarská – Národní divadlo – Újezd).

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 3 bude ve směru od Levského ze zastávky Lazarská odkloněna přes zastávky Národní třída, Újezd, Anděl a Kotlářka do obratiště Sídliště Řepy. Linka č. 5 bude vedena v trase Sídliště Barrandov – Jiráskovo náměstí – Národní divadlo – Národní třída – Lazarská (ve Spálené ulici) – Myslíkova – Sídliště Barrandov.
Linka č. 6 bude ve směru od Palmovky ze zastávky Masarykovo nádraží odkloněna přes zastávky Hlavní nádraží, Olšanské náměstí, Flora, Želivského a Depo Hostivař do obratiště Ústřední dílny DP.
Linka č. 9 bude ve směru od Sídliště Řepy ze zastávky Lazarská odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Otakarova a Koh-i-noor do obratiště Kubánské náměstí.
Linka č. 14 bude v úseku Lazarská – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Staroměstská, Čechův most a Náměstí Republiky.
Linka č. 24 bude vedena v trase Kubánské náměstí – Albertov – Výtoň – Palackého náměstí – Jiráskovo náměstí – Myslíkova – Karlovo náměstí – Kubánské náměstí.
Historická linka č. 41 bude v úseku Lazarská – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta a Čechův most.
Linky č. 91, 94 a 96 budou v úseku Lazarská – Strossmayerovo náměstí odkloněny přes zastávky Národní třída, Staroměstská a Čechův most.
Linka č. 92 bude v úseku Lazarská – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Staroměstská, Čechův most a Náměstí Republiky.
Linka č. 95 bude ve směru od Ústředních dílen DP zkrácena do zastávky Novoměstská radnice – dále pokračuje jako linka č. 98 směr Sídliště Řepy.
Linka č. 98 bude ve směru od Sídliště Řepy ze zastávky Lazarská odkloněna do zastávky Karlovo náměstí – dále pokračuje jako linka č. 95 směr Ústřední dílny DP.

Zavedené tramvajové linky

denní provoz
Linka č. 39
v trase Spojovací – Ohrada – Olšanská – Hlavní nádraží – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Florenc – Palmovka – Kobylisy (vybrané spoje jsou v provozu pouze v trase Spojovací – Bílá labuť).

noční provoz
Linka č. 65 v trase Vozovna Kobylisy – Kobylisy – Palmovka – Olšanská – Hlavní nádraží – Náměstí Republiky – Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Špejchar.
Linka 68 v trase Spojovací – Ohrada – Želivského – Flora – Hlavní nádraží – Náměstí Republiky – Strossmayerovo náměstí – Výstaviště Holešovice.

Změny v zastávkách tramvají

Zřizují se obousměrně zastávky Lazarská (ve Spálené ulici, v zastávkách nočních tramvajových linek) a Dlážděná (v Dlážděné ulici, u křižovatky se Senovážným náměstím).

Centrální přestupní bod nočních linek tramvají bude v zastávkách Karlovo náměstí a Novoměstská radnice.

V trase Florenc – Masarykovo nádraží – Jindřišská – Václavské náměstí – Karlovo náměstí bude v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava X3 a v nočním provozu náhradní autobusová doprava X92.

Změny v zastávkách autobusů

Mezi zastávkami Hlavní nádraží a Masarykovo nádraží se v Dlážděné ulici (v dočasně zřízené tramvajové zastávce) zřizuje zastávka Dlážděná pro noční linky č. 905 a 911 (směr Vltavská), 907 (směr Hradčanská) a 908 (směr Florenc).

Pro cesty v centrální oblasti města doporučujeme využívat především linky metra.

Informační opatření

Vydávají se informační letáky v několika typech s informací v češtině i angličtině. K dispozici jsou ve vozech tramvají a autobusů i v informačních vitrínách ve stanicích metra den před a v průběhu akce.

Ve středu 17. 10. a první dva dny výluky (18. a 19. 10.) bude pro cestující připraveno ve všech stanicích metra upozornění formou hlášení ve staničním rozhlase v češtině a angličtině.

V dotčené oblasti je připraveno 21 informačních tabulí se schématickým nákresem a základními informacemi.

Cestujícím budou k dispozici první dva dny výluky, v době od 6:30 hodin do 18:30 hodin, také informátoři v reflexních vestách, kteří poradí dopravní spojení v českém i anglickém jazyce. Schéma naleznete ZDE

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…