Informace ze zasedání Správní rady SŽDC

03.11.2015 14:50

Hodnocení výlukové činnosti, čerpání evropských financí nebo rozšíření stávajících pravidel pro přímý prodej nepotřebných nemovitostí. To jsou zásadní body z programu pravidelného pátečního jednání Správní rady SŽDC.

Informace ze zasedání Správní rady SŽDC
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Dne 30. 10. 2015 na svém pravidelném jednání projednala rada tato témata:

- Správní rada projednala informaci o aktuální výlukové činnosti na dráze. „Přijali jsme také vysvětlení konkrétních důvodů u některých prodloužení a doporučili na jejich základě přijmout taková opatření, která by v příštím roce podobné situace eliminovala. To se týká i dodávek náhradních dílů a materiálů pro plánované stavby,“ řekl po jednání předseda správní rady Vladimír Novotný.

- Členové správní rady byli také informováni o aktuálním čerpání zdrojů Operačního programu doprava (OPD). „Čísla v předložených podkladech jasně ukazují, že SŽDC je v tomto ohledu nad stanoveným plánem. Aktuálně to tak vypadá nejen na plné vyčerpání přidělených financí, ale dokonce na přečerpání o zhruba 7 miliard.. Už nyní je vyčerpáno skoro 60 z celkových 71 miliard korun, které nám byly v rámci OPD 1 přiděleny. Přitom nejsilnější fakturační období teprve přijde teď s koncem roku,“ nastínil obsah projednávání tohoto bodu šéf dozorčího orgánu.

- Zasedající byli také informováni o chystaném prodeji vybraných nepotřebných pozemků obcím. „Vycházíme tím vstříc veřejnému zájmu. Tyto konkrétní pozemky sousedí s dráhou a jsou pro její provoz nepotřebné. Věříme, že jako budoucí cyklostezka budou využívány efektivněji a proto jsme s prodejem souhlasili,“ tlumočil stanovisko rady Novotný. S transakcí bude muset ještě souhlasit vláda, která ve svém usnesení stanoví i jejich konečnou kupní cenu.

- Členové rady vzali během zasedání na vědomí i rozšířená pravidla pro prodej nepotřebného majetku organizace. „V přijatém dokumentu, který zpřísňuje stávající dokumenty, se jasně stanovují některé nové podmínky například u prodeje bytových jednotek nebo objektů k trvalému bydlení,“ shrnul i poslední bod předseda správní rady Vladimír Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…