Informační institut: Stíhání Vitáskové je ohavnost a zbabělost

29.03.2013 12:25

Informační institut ve svých veřejných vystoupeních prezentoval naprosto konzistentní názor, že za miliardové okrádání spotřebitelů nese přímou odpovědnost bývalé vedení ERÚ zastoupené Josefem Fiřtem, Blahoslavem Němečkem a Antonínem Panákem. Stíhání současné předsedkyně Aleny Vitáskové je organizováno právě bývalým místopředsedou ERÚ Antonínem Panákem, který v danném případě vystupuje jako svědek, místo toho, aby byl jako hlavní obviněný.

Informační institut: Stíhání Vitáskové je ohavnost a zbabělost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Trafostanice

Ředitel Informačního institutu Petr Cibulka k tomu říká: „Tak ohavný a podlý útok v naší republice již dlouho nebyl. Navíc dotyční útočí na ženu a to bez jakýchkoli zábran.“

Ekonom Pavel Kohout k tomu dodává:“ Já považuji stíhání Aleny Vitáskové za výsměch celé naší společnosti. Optikou tohoto stíhání a miliardových škod v energetice, by mělo bývalé vedení ERÚ vedené Fiřtem, Němečkem a Panákem dostat doživotí v trestanecké kolonii na Guyaně.“

Na podporu svých argumentů Informační institut uvádí několik zajímavých argumentů ze spisů, které tak vesele distribuje státní zástupce Radek Mezlík některým novinářům.

Policejní rada Pavel Pinka obvinil Alenu Vitáskovou z účastenství na trestném činu zneužití pravomoci úřední osoby, kde zneužívá zcela v rozporu s právem „gumovosti“ takového paragrafu a navíc bez jakýchkoli důkazů tak obviňuje předsedkyni nezávislého úřadu Alenu Vitáskovou z úmyslného trestného činu, za účelem pokusit se zastavit její konání na úřadě ve prospěch spotřebitelů.

Policejní rada Pavel Pinka se touto činností snaží vyvinit bývalé vedení ERÚ a v tomto konkrétním případě bývalého místopředsedu tohoto úřadu Antonína Panáka a odvrátit pozornost jiným směrem. A to za přímé spoluúčasti státního zástupce Radka Mezlíka.

Dotyčný Antonín Panák, totiž v tomto konkrétním případě po celý rok 2011 nekonal a nepožádal o obnovu řízení v případě solárních elektráren rodiny Zemkových. Po nástupu Aleny Vitáskové do vedení ERÚ a jí jmenované Michaele Schneidrové Antonín Panák manipuloval, zatajoval, zkresloval. To vyplývá přímo z Usnesení o zahájení trestního stíhaní ze dne 13.3.2013 kde na stránce 12 v posledním odstavci se píše, že správní spis k solární elektrárně Saša-Sun s.r.o. o udělení licence a správní spis o nařízení obnovy řízení ve věci žádosti spol. Saša Sun s.r.o. o udělení licence měl ve skříni Mgr. Antonín Panák.

„Očividně jde o nastraženou past Antonína Panáka na novou předsedkyni úřadu Alenu Vitáskovou. Pan Panák zde vystupuje jako hlavní iniciátor této ohavnosti, bohužel za přímé účasti státních orgánů,“ dodává ředitel Informačního institutu Petr Cibulka.

Informační institut se v minulosti zabýval nekalým konáním bývalého vedení ERÚ ve svých studiích a byl úspěšným iniciátorem legislativních změn ve prospěch spotřebitelů.

reklama

autor: informacniinstitut.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…