Iniciativa Boj za byty OKD vyzývá nájemníky k podání žaloby

19.07.2018 0:00

Iniciativa prezentující se pod názvem „Boj za byty OKD“ vyzývá nájemníky bytů OKD, aby se připojili k žalobě na společnosti RESIDOMO a RPG Industries a využili tak možnost získat náhradu újmy, která jim byla způsobena nedodržením závazků stanovených v privatizační smlouvě.

Iniciativa Boj za byty OKD vyzývá nájemníky k podání žaloby
Foto: OKD
Popisek: OKD

Iniciativa Boj za byty OKD apeluje na nájemníky bytů OKD, aby podali žalobu na RESIDOMO a získali zpět své peníze, na které mají dle privatizační smlouvy nárok.

Iniciativa prezentující se pod názvem „Boj za byty OKD“ vyzývá nájemníky bytů OKD, aby se připojili k žalobě na společnosti RESIDOMO a RPG Industries a využili tak možnost získat náhradu újmy, která jim byla způsobena nedodržením závazků stanovených v privatizační smlouvě.

Privatizační smlouva z roku 2004 stanovila v zájmu ochrany nájemců bytů OKD závazky směřující k zachování bytového fondu OKD. Společnost KARBON INVEST a každý její právní nástupce mají dle smlouvy povinnost zajistit, že v případě prodeje bytů OKD bude jejich nájemcům přednostně učiněna nabídka k odkupu bytů OKD za zvýhodněnou cenu 40 000 Kč.

Dne 5. srpna 2015 byly byty OKD obchodní transakcí vyvedeny mimo skupinu OKD. Iniciativa Boj za byty OKD tvrdí, že prodejem bytového fondu mimo kontrolu společnosti KARBON INVEST a její právní zástupce bez učinění přednostní nabídky nájemníkům bytů za zvýhodněných podmínek došlo k porušení závazků privatizační smlouvy.

Žaloba, která je pro nájemníky bytů OKD zdarma k dispozici na webu iniciativy Boj za byty OKD tvrdí, že společnost RPG Industries, ovládaná Zdeňkem Bakalou, a společnost RESIDOMO, nynější vlastník bytového fondu, úmyslně a vědomě činily kroky směřující k poškození nájemníků. Nájemníkům byla způsobena škoda a újma jednak porušením podmínek privatizační smlouvy a porušením zákona, současně porušením dobrých mravů a zároveň zásahem do chráněných přirozených práv člověka.

Řada nájemníků za vlastní úspory byt zrekonstruovala v domnění, že na základě závazků sjednaných v privatizační smlouvě a na základě veřejných prohlášení a slibů Zdeňka Bakaly, jim budou byty přednostně nabídnuty k odkupu. Namísto toho hradí nájemníci dlouhodobě neustále se zvyšující nájemné, které společnosti RPG Industries a RESIDOMO používají k vlastnímu prospěchu a které si vyplácí v podobě miliardových zisků.

Podání žaloby vůči společnosti RESIDOMO a RPG Industries je možnost, jak mohou nájemníci svoji pozici bránit a získat možnost k dosažení náhrady újmy, která jim byla způsobena. Na webu iniciativy Boj za byty OKD je k dispozici je kompletní znění žaloby, kdy nájemníci při jejím podání neplatí žádné náklady ani poplatky. Výši škody a újmy pro nájemníky určí dle spravedlivého uvážení soud. Iniciativa zároveň apeluje na nájemníky, aby žalobu podali co nejdříve, jelikož k datu 5. srpna 2018 bude jejich nárok na náhradu škody promlčen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…