Inovační centrum Ústeckého kraje oslavilo první narozeniny FestUpem

20.11.2016 14:45

Na 400 spokojených účastníků, víc než 20 firem z řad úspěšných start-upů i zavedených globálních firem a zástupci zvučných jmen společností jako Google, Microsoft či Airbnb - to je stručná charakteristika festivalu start-upů s názvem FestUp.

Inovační centrum Ústeckého kraje oslavilo první narozeniny FestUpem
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Vůbec první akci podobného druhu v regionu uspořádalo na půdě univerzity Inovační centrum Ústeckého kraje spolu s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně za podpory Ústeckého kraje a Krajské hospodářské komory ÚK. Inovační centrum, které v listopadu oslavilo rok od svého založení, se přitom může pochlubit i dalšími prospěšnými aktivitami.

Festival začínajících podnikatelů, „mladých“ úspěšných start-upů, přinesl pro návštěvníky především z řad studentů ústecké univerzity plno inspirace - příběhy úspěchů i karambolů. Poradil, jak přetavit nápad v reálný podnikatelský záměr a start vlastní firmy. A to vše nejen formou přednášek, ale též kreativními dílnami, soutěžemi či prezentací a ochutnávkou výrobků tzv. food start-upů, které zajistily občerstvení. Vedle zvučných jmen velkých firem, jako Google, Microsoft, Česká spořitelna či Nadace Vodafone a Vodafone Nápad roku, se studentům představila také především scéna úspěšných regionálních start-upů (Event-Blender, Liftago, Virtualizace V&V, Retrobox).

01
Na festivalu se představila řada regionálních podnikatelů

02

03
 

04
Přednášku poslouchala zaplněná aula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŠMT: Většina uchazečů o maturitní obory může uspět v 2. kole i v Praze

10:17 MŠMT: Většina uchazečů o maturitní obory může uspět v 2. kole i v Praze

Většina z více než 5000 uchazečů o maturitní obory, hlásících se na střední školy z 9. ročníků, kteř…