JCCR: Akademie olympijských bojových sportů oslovila 2,5 tisíce lidí, Fight Club potvrdil pozici jedničky

14.09.2016 16:25

Letošní Akademii olympijských bojových sportů na jihu Čech lze směle označit za vynikající propagaci bojového umění vůbec. Za podpory projektu Jižní Čechy olympijské se tentokrát uskutečnila ve dvou etapách a její nabídky využilo více než 2,5 tisíce zájemců z řad rekreačních i aktivních sportovců. Velké slovo v organizaci rozsáhlé akce měl vždy Fight Club České Budějovice.

JCCR: Akademie olympijských bojových sportů oslovila 2,5 tisíce lidí, Fight Club potvrdil pozici jedničky
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Akademie si kladla za cíl přiblížit úpolové sporty (Poznámka: sport, v němž zvítězí ten, kdo je silnější, tzv. "kdo s koho", například karate, judo, zápas a další.) zájemcům z řad mládeže a zároveň dvou a třífázovými tréninky zdvihnout sportovní úroveň mládežnickým výkonnostním závodníkům, kteří se účastnili," přiblížil akci předseda Fight Clubu České Budějovice Petr Beníšek.

První část akademie se konala od 9. do 16. července v Přední Výtoni. Centrum bylo umístěno na místním fotbalovém hřišti. Ne vždy však přálo počasí, proto si pořadatelé vypomohli krytou halou. Účastnili se děvčata a chlapci z klubů a oddílů z Českých Budějovic, Loučovic, Ostravy, Hluboké nad Vltavou a Prahy. Celkem si zde zatrénovalo 105 bojovníků, na které dohlédlo 10 lektorů.

Rio Lipno zapojilo spoustu zájemců z celé republiky

Druhá část akademie potvrdila, jak důležitá byla podpora z projektu Jižní Čechy olympijské. I díky tomu se od 13. do 21. srpna v Lipně nad Vltavou v rámci olympijského parku Rio-Lipno mohlo do programu akademie zapojit přes dva a půl tisíce účastníků. Většina si podobná cvičení z úpolových sportů a především karate vyzkoušela poprvé v životě. Takový zájem veřejnosti čekal málokdo.

„Všechno jsme zvládli ve spolupráci s českokrumlovským oddílem Karate Panthers. Společně jsme měli tu čest prezentovat karate, které se oficiálně stalo členem rodiny olympijských sportů. Náročného devítidenního programu, při kterém se střídaly tréninky členů státní reprezentace s workshopy a ukázkami, se zúčastnilo 37 lektorů, trenérů a jejich asistentů,“ doplnil Beníšek a poznamenal, že právě v tom byl největší přínos akademie. Nenásilnou formou se spousty dětí dostaly k bojovým sportům a okusily si je.

„Bylo dobré, že se také zvyšovala výkonnostní úroveň už zapracovaných jihočeských závodníků," dodal předseda Fight Clubu. Prvním testem formy po soustředěních v akademii bude mezinárodní turnaj Bohemia Open, který se uskuteční letos 24. září ve sportovní hale v Českých Budějovicích. Turnaj je zařazený mezi nominační závody na mistrovství České republiky v karate, které se bude konat první prosincový víkend v Praze.

Fight Club České Budějovice je v posledních čtyřech letech dle bodování v žebříčku karaterecords nejúspěšnějším klubem či oddílem karate v České republice. Na posledním mistrovství České republiky v Ostravě dokázal zvítězit ve všech věkových kategoriích od žáků po dospělé. Na poslední letní olympiádě dětí a mládeže reprezentoval Jihočeský kraj čtyřčlenný tým. Z něj byli tři členové z Fight Clubu. Jihočeši byli jasně neúspěšnější ze všech krajů. Získali čtyři zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Centrum klubu je v DK Metropol a je plně vybavené pro potřeby bojových sportů. Externí oddíly má klub v Loučovicích, Zlivi či v Dubném. Dále cvičí děti a mládež v několika českobudějovických základních a mateřských školách. Členská základna má více než osm stovek karatistů, převážně z řad dětí a mládeže. Fight club letos slaví patnácté výročí svého založení. Jeho krédem je vychovávat nejen dobré sportovce a bojovníky, ale především zdravé osobnosti, které dokážou prohrávat se ctí a vítězit s pokorou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…