JCCR: Toulava nabízí adventní zážitky online i naživo, v e-shopu pořídíte regionální i originální produkty

06.12.2023 22:03 | Tisková zpráva

Vánoční zboží, výrobky regionálních řemeslníků a další produkty, stejně jako originální zážitky. To je jen část nabídky adventního e-shopu, který připravila turistická oblast Toulava. Od Tábora až k nám je v plánu také řada předvánočních akcích na různých místech. Zimní počasí rovněž nabízí možnost si příjemně zalyžovat na svazích i ve stopě.

JCCR: Toulava nabízí adventní zážitky online i naživo, v e-shopu pořídíte regionální i originální produkty
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

Advent v turistické oblasti Toulava, od Tábora až k nám, je a bude hlavně o zážitcích. Ty si návštěvníci přirozeně užijí v kulisách historických měst Tábor či Bechyně. Zároveň však mohou využít také online adventních trhů, které Toulava spustila od začátku prosince a jsou dostupné na webových stránkách ZDE.

Co originálního z Toulavy si uživatelé mohou pořídit? Základem je vánoční zboží od regionálních řemeslníků či dalších výrobců. K mání je i třeba bechyňská keramika od Kabátů, ručně vyráběné svíčky z Malšic, andílci z táborské chráněné dílny Arleto či drátované dekorace od paní Bardové z Branic.

Darovat však můžete také zážitky, konkrétně kurzy na vázání květin, skalní lezení s průvodcem, sportovní rybaření, jízdu na velbloudovi či traktorem, případně paintball nebo výrobu svíček ze včelího vosku. Na výběr jsou i různé pobyty nebo řada gastrozážitků v tamních podnicích. Z Toulavy si můžete pořídit také oblečení a textilní doplňky či další suvenýry, publikace a fotoobrazy. A to vše z pohodlí domova na pár kliknutí.

Nabídka na e-shopu je opravdu bohatá a originální. Je nutné zmínit také přírodní kosmetiku nebo originální šperky, keramiku a další dekorace z oblasti. „Každý rok se touto formou snažíme podpořit lokální producenty a cestovní ruch v oblasti,“ okomentoval Jan Sochor, produktový manažer turistické oblasti Toulavy.

„Převážně se jedná o výrobce, kteří mají na svých výrobcích značku Toulava - regionální produkt. Jde tedy o výrobky, které od nás získaly určitou známku kvality a zároveň je u nich zaručené, že jsou skutečně z našeho regionu,“ objasnil manažer Sochor.

Vydatná sněhová nadílka z úvodního prosincového víkendu ozdobila advent v Toulavě zimní krásou. Návštěvníci turistické oblasti si tento severní kout jižních Čech vychutnají i díky řadě předvánočních akcí. Mezi ně se řadí například staročeský vánoční trh v Táboře ve dnech 9. a 10. prosince. Trhy se konají 10. prosince také v Milevsku. Až do Štědrého dne chystají různé akce i v Bechyni.

Zalyžovat si díky dobrým sněhovým podmínkám je možné například v skiareálu Monínec nebo ve Ski Kvasejovicích. Zájemci mohou využít také více než sto kilometrů upravených běžeckých stop na Mladovožicku v lokalitě Polánka a na Jistebnicku v okolí Čertova břemena. Další podrobnosti zájemci naleznou na webu ZDE.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje ZDE. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…