JE Temelín: Čtrnáctkrát ano u elektrárny

10.09.2019 10:06

Letos sedm, celkově pak 113. Přesně tolika svatbám už svědčily 155 metrů vysoké chladicích věží Jaderné elektrárny Temelín. O víkendu letošní temelínskou svatební sezónu ukončily hned dva obřady.

JE Temelín: Čtrnáctkrát ano u elektrárny
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Přesně 35 svatebčanů, oddávají starosta obce Temelín Josef Váca a deštěm hrozící počasí. Takový byl závěrečný svatební obřad v romantickém zámeckém parku u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Své ano si nedaleko chladicích věží řekl mladý pár z Českých Budějovic.

„Chtěli jsme svatbu mimo město, v přírodě. Svatbu jsme začali připravovat začátkem roku a naše koordinátorka nám doporučila temelínský zámecký park. Toto krásné místo s ostrůvkem nás uchvátilo,“ vysvětlila nevěsta Kristina Novotná.

Pro novomanžele to byla druhá návštěvna temelínské Jaderné elektrárny. „Infocentrum JE Temelín a i elektrárnu jsme navštívili jako studenti škol v rámci exkurze. Už tehdy jsme si odnesli spoustu nových informací. Že se zde nakonec vezmeme, nás tehdy ani nenapadlo,“ dodala s úsměvem.

Zajímavosti z temelínské svatební historie:

První svatba se u temelínské elektrárny uskutečnila 7.7.2006.
Největšími svatebními vozy byly tři kamióny v roce 2012.
Nejvíce svateb v jednom dni, konkrétně tři, proběhlo 8.9.2012.
Jubilejní 50. svatba proběhla v pátek 13, konkrétně 13.9.2013.
Andrea Svobodová z Protivína a Jaroslav Kejzar z Vítězné u Turnova jako první pár uzavřeli v únoru 2014 sňatek u reaktoru, resp. jeho modelu v infocentru.
První mezinárodní svatba se uskutečnila 8. srpna 2015. Své ano si zde řekla Chih-Ting Yu z Tchajwanu s Jiřím Koubkem z obce Temelín.
18.9.2015 proběhla v na zámeckém ostrůvku zlatá svatba, která stvrdila padesátileté manželství Petry Kocmoudové (69) a Petra Kocmouda (72) z Českých Budějovic.
V květnu 2017 se v zámeckém parku poprvé žádalo o ruku.
21. dubna 2018 proběhla v Temelíně jubilejní stá svatba

Dlouhodobě zámeček Vysoký Hrádek patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek na jihu Čech. Od začátku roku ho navštívilo 31 476 lidí. V červnu v temelínském Infocentru přivítali jubilejního 700 tisícího návštěvníka ve své historii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…