JE Temelín: Vodňanské rybářské dny naplnily město zážitky

28.05.2018 7:32

Atmosféru nabitou zážitky nabídly v uplynulých dnech svým obyvatelům a návštěvníkům Vodňany, sedmitisícové město na řece Blanici.

JE Temelín: Vodňanské rybářské dny naplnily město zážitky
Foto: ČEZ
Popisek: Jaderná elektrárna Temelín

Ve středu zahájené čtyřdenní slavnosti, jejichž generálním partnerem byla jako už tradičně Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, vyvrcholily hlavním programem v sobotu 26. května.

Osmadvacátý ročník rybářských dnů, které jsou současně oficiálními slavnostmi města, navštívilo podle odhadu pořadatelů v průběhu čtyř dnů zhruba osm tisíc lidí. Město jim toho nabídlo v jednom balení hodně. Skvělou zábavu, fantastické počasí, vynikající pochoutky z ryb, sport, kulturu i populárně podanou vědu, ryby, vodu i ekologii. Nejvíce živo bylo na trase mezi Náměstím Svobody, Mezinárodním environmentálním vzdělávacím, poradenským a informačním střediskem ochrany vod (MEVPIS) a Sportovním areálem Blanice.

Na náměstí tentokrát návštěvníky čekalo také překvapení v podobě kašny se sochou Svobody nově kompletně zrekonstruované do přesné podoby z roku 1928, kdy byla vybudována k desátému výročí vzniku samostatné Československé republiky. „My jsme jí nyní původní vzhled, nejvíce změněný v období německé okupace, vrátili ke stému výročí samostatnosti. Zpět je tak například lev, kterého Němci odstranili z erbu, jež drží socha Svobody v ruce,“ uvedl starosta Vodňan Václav Heřman.

Význam rybářských dnů už také dávno překročil nejen hranice regionu, ale i České republiky. „Pravidelně k nám na rybářské dny přijíždějí zástupci našich partnerských měst z Maďarska, Polska a Slovenska, výletníci ze sousedního Rakouska a Německa,“ poznamenal starosta.

Především díky činnosti Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, střední rybářské školy, výzkumného ústavu a mezinárodního poradenského centra ochrany vod, si ve Vodňanech podávají ruce vědci, stážisté a studenti prakticky z celého světa.

Mimořádně pestrý program slavností nabídl každému něco. Odborné rybářské akce, Dny otevřených dveří rybářských škol, výstavy, rybářský trh, řadu sportovních, kulturních a zábavních akcí. Na dvou pódiích, na náměstí a ve Sportovním areálu Blanice, se za pátek a v sobotu vystřídaly více než dvě hudebních souborů a skupin různých žánrů. Všechny velké akce byly přístupné zdarma. Rybářské dny byly rovněž součástí. Velký prostor byl v Blanici věnován především dětem.

„Takto bohatý program si může město dovolit především díky podpoře Skupiny ČEZ a dalších partnerů i ochotě rybářských škol, městských organizací, různých spolků a sportovních oddílů se do organizace slavností aktivně zapojit,“ zdůraznil Václav Heřman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…