Jablonec nad Nisou: Jarní úklid potrvá devět týdnů

17.03.2023 11:07 | Tisková zpráva

Jarní úklid jabloneckých ulic a chodníků začne v pondělí 20. března. Vzhledem k vývoji počasí zahájily Technické služby Jablonec předmetání už v úterý 15. března. Úklid začne tradičně v centru a skončí v okolí Vrchlického sadů, v případě příznivého počasí potrvá devět týdnů.

Jablonec nad Nisou: Jarní úklid potrvá devět týdnů
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Ačkoliv jarní úklid začne v Jablonci až od 20. dubna, vzhledem k příznivému počasí jsme se s technickými službami dohodli na prvním předmetání už tento týden,“ upozorňuje jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček s tím, že skutečné zahájení jarního úklidu závisí vždy na počasí. „Zároveň bych rád požádal občany, aby se řídili oznámením o termínu úklidu, které TSJ vždy s předstihem vyvěšují, a přeparkovali včas svá vozidla. Právě to nám totiž každý rok úklid města značně komplikuje,“ apeluje na jablonecké řidiče Roubíček.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Technické služby se tak musí na tato místa vracet a stává se, že není možný úklid vůbec. „Dopravní značky s oznámením termínů úklidu budou TSJ rozmisťovat s týdenním předstihem, auta, která zůstanou stát na místě, městská policie odtáhne,“ varuje Jablonečany náměstek.

Na úklid komunikací a chodníků pamatuje rozpočet 2023 částkou 17,5 mil. korun. „V té je zahrnutý jak úklid průběžný, tak i ten jarní včetně čištění uličních vpustí, sekání krajnic i úprava zeleně kolem značek,“ připomíná Martin Černý, vedoucí oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu.

Podle jeho slov se postup uklízení jednotlivých lokalit v Jablonci cyklicky posunuje. „Vždy se začíná v centru, k němuž se letos připojí okolí přehrady a ulice Palackého. Následovat bude oblast Vrkoslavic, Dobré Vody a Kokonína, Žižkova vrchu a ulice Na Vršku. Dále se úklid přesune na Bártlův vrch a oblast kolem Novoveské ulice, Proseče, Šumavy a Jabloneckých Pasek. Začátkem května bude následovat oblast Rýnovic, Lukášova a Mšena a vše zakončí úklid kolem nemocnice a Vrchlického sadů,“ vypočítává Černý a ujišťuje, že pokud harmonogram nenaruší rozmary počasí, bude se uklízet devět týdnů.

„Připravené máme dva kropící vozy na mytí komunikací a parkovišť, tři zametací stroje a pro letošní rok jsme si vypůjčili také stroj na zametání chodníků. Ten využijeme na úzké chodníky, které jsme dosud museli uklízet ručně. To by mělo úklid značně zrychlit,“ informuje jednatel TSJ Jaroslav Knížek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…