Janáčkův máj: Jarní koncert rozezní svatostánek

24.04.2018 18:54

Janáčkova konzervatoř z Ostravy a společnost Janáčkův máj pořádají ve středu 25. dubna Jarní koncert. V nejstarším ostravském kostele sv. Václava zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha i skladatelů z následujících století. Na koncertu zapěje sbor Datio a představí se sóloví hráči – studenti Janáčkovy konzervatoře.

Janáčkův máj: Jarní koncert rozezní svatostánek
Foto: mhfij.cz
Popisek: Janáčkův máj - logo

Dívčí sbor Datio ze Střední církevní zdravotní školy v Odrách pod vedením sbormistra Josefa Zajíčka zapěje na koncertu v úchvatném prostředí ostravského kostela svatého Václava. Doprovodí je studenti Janáčkovy konzervatoře v Ostravě kytaristky Kateřina Kawuloková a Ludmila Červenková, hráčka na hoboj Alena Jestřebská a varhaník Vojtěch Trubač, který je čerstvým absolutním vítězem mezinárodní soutěže Pro Bohemia Ostrava právě ve hře na varhany.

Pestrý program zahrnující hudbu Johanna Sebastiana Bacha i tvorbu skladatelů dalších století bude příjemným zpestřením jarních dnů před začátkem Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka. „Koncert je malou jarní ochutnávkou sborové, varhanní a světské hudby před zahájením velkého hudebního svátku, MHF Leoše Janáčka. Bude také zajímavý tím, že na něm vedle amatérského středoškolského pěveckého sboru budou účinkovat mladí profesionálové, čerství absolventi Janáčkovy konzervatoře v Ostravě,” uvedl ředitel MHF Leoše Janáčka Jaromír Javůrek. Koncert bude v přímém přenosu vysílat TV Noe.

Vstup na koncert je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…