Jaromír Soukup se ohradil proti fake news, zveřejněných v Deníku N

12.02.2019 13:29

Mediální skupiny Empresa Media a Médea Group se důrazně ohrazují proti nepravdivým spekulacím Deníku N o tom, že tyto firmy opouští čínská investiční společnost CEFC. Ani jedna z mediálních společností Jaromíra Soukupa nemá indicie o tom, že by čínská strana chtěla jednat o prodeji svého podílu v tomto mediálním koncernu.

Jaromír Soukup se ohradil proti fake news, zveřejněných v Deníku N
Foto: TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v diskusním pořadu Aréna

„Moc nevím, jak si to zideologizovaní novináři Deníku N představují, ale z firmy se neodchází tak, že bouchnete dveřmi a jdete. Na to existují jasné právní předpisy. A o tom, že by CEFC chtěla prodat své akcie, nemám žádné zprávy. A jsem ten první, který by to musel určitě vědět, protože mám na tyto akcie předkupní práva. A mohu potvrdit, že bych o ně měl případně velký zájem, protože vidím velkou budoucnost jak v televizním vysílání, tak pro růst na reklamním a mediálním trhu,“ okomentoval informace generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup.

Je s podivem, jak fanatičtí novináři Deníku N a jim spříznění novináři z veřejnoprávních médií přistupují tendenčně k informacím, které si neobtěžují ověřit. Stejně tak je zarážející amatérismus novinářů, již věří tomu, že z firmy můžete odejít jen tak. Jediná varianta odchodu z firmy je prodej akcií. Nic jiného neexistuje. A vzhledem k tomu, že Jaromír Soukup jako majoritní vlastník má o případný 30procentní podíl společnost CEFC ve společnosti Empresa Media zájem, musely by naše mediální skupiny o tomto kroku vědět.

Z důvodu těchto lživých informací považujeme zpravodajství deníku N za tendenční. Ostatně, celý tento mediální projekt je učebnicovým příkladem média, které funguje jako cílený šiřitel fake news. Není to totiž poprvé, co se ve svém zaslepeném ideologickém boji snaží toto médium poškodit mediální skupinu Jaromíra Soukupa prostřednictvím zcela smyšlených a zavádějících zpráv. Stejně tak nás překvapuje, že většina novinářů z ostatních médií tuto klasickou fake news, která není postavená na žádné skutečnosti, slepě přebrala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…