Jihočeský kraj: Kraj požádal o 700 tisíc pro děti v mateřských školách

28.04.2021 9:15

V rámci projektu Potravinová pomoc dětem ve hmotné nouzi požádal kraj Ministerstvo práce a sociálních věcí o finanční podporu 700 tisíc korun.

Jihočeský kraj: Kraj požádal o 700 tisíc pro děti v mateřských školách
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Celkem 700 tisíc korun. Taková je částka, kterou chce kraj podpořit stravování žáků v mateřských školách v rámci projektu Potravinová pomoc dětem ve hmotné nouzi v Jihočeském kraji ve školním roce 2021 až 2022. Finance chce získat od Ministerstva práce a sociálních věcí. Rozhodnutí rady kraje potvrdil náměstek hejtmana pro školství Pavel Klíma.

Anketa

Chcete předčasné volby do sněmovny?

6%
94%
hlasovalo: 14860 lidí

„Ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo prvního března v rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci výzvu s názvem Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi VII. Termín a čas, do kdy se o peníze mohou kraje ucházet, je pátek 30. dubna do 12 hodin,“ upřesnil Klíma s tím, že Jihočeský kraj se již do tohoto programu zapojil.

Podle náměstka hejtmana pro školství je v rámci tohoto programu poskytováno stravné zdarma dětem ze sociálně slabých rodin ve věku 3 až 7 let navštěvujících mateřskou školu, které se nacházejí v rozhodném období ve hmotné nouzi. „V mateřských školách je pak hrazeno stravné za celý den, tedy přesnídávka, oběd a svačina“, uzavřel Klíma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…