Jihočeský kraj: Krajský úřad se od prosince otevírá veřejnosti

09.12.2021 13:30 | Tisková zpráva

Krajský úřad Jihočeské kraje je od prosince opět dostupnější, jelikož do obou jeho hlavních budov mohou nově návštěvníci vstupovat bez toho, aniž by jim byly na recepcích kontrolovány osobní doklady a museli procházet turnikety po vydání identifikačních karet.

Jihočeský kraj: Krajský úřad se od prosince otevírá veřejnosti
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Cílem je zajistit vlídnější vstup do budov a ulehčení při vyřizování osobních záležitostí na krajském úřadu. 

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

„Chceme veřejnosti návštěvu kraje co nejvíce usnadnit, protože naší filozofií je otevřený, snadno dostupný a přívětivý úřad,“ uvedl ředitel úřadu Lukáš Glaser, podle něhož pro evidenci návštěv postačí, když se návštěvníci pouze ohlásí na recepci, kde bude do elektronické knihy návštěv zaneseno jejich  jméno, příjmení a cíl návštěvy. Pracovníci recepce jim pak rádi poradí cestu k příslušnému zaměstnanci, u nějž si návštěvníci vyřídí potřebné záležitosti.

Ředitel úřadu dále připomněl, že všichni návštěvníci i zaměstnanci úřadu musejí samozřejmě dodržovat platná hygienická opatření, vynucená stále trvající pandemií koronaviru. „Jak návštěvníky, tak zaměstnance prosíme, aby nosili respirátory a dodržovali rozestupy. Je to v zájmu zdraví nás všech,“ připomněl Glaser a ubezpečil všechny, že krajský úřad dělá pro jejich bezpečnost maximum již jen tím, že všichni zaměstnanci bez výjimky podstupují pravidelné testování na nemoc covid-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…