Jihočeský kraj: Náměstek ministra spravedlnosti ocenil práci Bezplatné insolvenční poradny

20.11.2018 10:37

Poděkování za užitečnou a pro společnost prospěšnou práci si od náměstka ministra spravedlnosti Michala Fraňka vyslechli zakladatelé Bezplatné insolvenční poradny v Českých Budějovicích. Stalo se tak v pátek 16. listopadu.

Jihočeský kraj: Náměstek ministra spravedlnosti ocenil práci Bezplatné insolvenční  poradny
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Poradna začala v krajském městě fungovat zhruba před třemi lety a jenom v roce 2017 podala při oddlužení pomocnou ruku 366 lidem, kteří se ocitli ve finanční tísni. V současné době již nabízí své služby ve všech okresních městech v kraji.

„Se zájmem jsem si vyslechl zkušenosti, jaké mají provozovatelé insolvenční kanceláře a chtěl bych jim za jejich práci, kterou vykonávají často ve volném čase a zdarma, moc poděkovat. Je to velice užitečná a pro společnost prospěšná práce,“ zdůraznil Franěk.

Podle místopředsedy Krajského soudu v Českých Budějovicích Zdeňka Strnada je vypořádání se s osobním bankrotem a oddlužením fenoménem poslední doby. „Cílem poradny je pomoci lidem dostat se ze situace, kdy už nejsou schopni se vypořádat se svými dluhy,“ upřesnil.

Novela zákona by měla pravidla oddlužování zjednodušit

Strnad dále uvedl, že s účastníky pátečního setkání řešili i novelu zákona, týkající se podmínek oddlužování. „Ta by měla pravidla oddlužování zjednodušit. V souvislosti s tím očekáváme, že zájem lidí ve finančních problémech o tuto službu ještě stoupne,“ naznačil místopředseda krajského soudu.

Práci insolvenční poradny pak kvituje s povděkem i ředitel krajského úřadu Milan Kučera. „Myslím, že se nám od jejího založení podařilo udělat velký kus práce. Navíc jsme dokázali prostřednictvím městských úřadů v okresních městech, kde se na práci poradny výrazně podílejí tamní sociální pracovnice, touto službou pokrýt celé jižní Čechy,“ připomněl Kučera s tím, že sice existuje řada oddlužovacích agentur, ty jsou však pro lidi nevýhodné.

Bezplatná insolvenční poradna byla v Českých Budějovicích otevřena 14. ledna 2016. Na projektu se podílí Krajský soud v Českých Budějovicích, Krajský úřad Jihočeského kraje, Probační a mediační služba České republiky, Česká advokátní komora – Regionální středisko Jižní Čechy a Spolek insolvenčních správců. Podporuje jej i Ministerstvo spravedlnosti ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…