Jihočeský kraj: Nové odběrové místo pro pendlery v Českých Budějovicích

07.05.2020 16:26

Vláda ČR od 27. 4. 2020 umožnila cestovat přes hranice za podmínek prokázání se negativním testem na Covid-19. Jihočeský kraj chce otevřením dalšího odběrového místa zajistit co nejširší možnosti přístupu ke kvalifikovanému testování, aby se zabránilo opětovnému rozšíření nákazy.

Jihočeský kraj: Nové odběrové místo pro pendlery v Českých Budějovicích
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Nové odběrové místo naleznou zájemci ve stanu přímo u hlavního vchodu do areálu budějovického výstaviště. Další možnost k provedení odběru pak mají už od minulého týdne přímo na hraničním přechodu Dolní Dvořiště.

Toto opatření pomůže např. pendlerům, kteří musí povinně od 1. 5. 2020 v 30denním intervalu předkládat potvrzení lékaře o provedeném testu PCR s negativním výsledkem. Testování na Dolním Dvořišti probíhá od pondělí do pátku od 8 - 17 hodin, testování u Výstaviště v Českých Budějovicích probíhá od pondělí do pátku od 8 – 12 hodin. Výsledek obdrží testovaný během několika dní. Nejpozději do 72 hodin je pak nutné při přejezdu hranice do ČR předložit lékařské potvrzení o negativním výsledku testu PCR na průkaz SARS-CoV-2.

V době mezi odebráním vzorku a získáním lékařského potvrzení je možné se při vstupu do ČR prokázat potvrzením o provedeném odběru (zaplacení PCR testu s uvedením data odběru). Testování se provádí za úhradu a jeho provedení je možné i v některých nemocnicích v Jihočeském kraji. I přes toto opatření žádáme, stejně jako Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje, omezte cesty do zahraničí na nezbytnou úroveň. Od 11.5.2020 bude v platnosti nové usnesení vlády č. 511.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…