Jihočeský kraj: Poskytovatelé sociálních služeb dostanou první várku ochranných pomůcek

18.03.2020 14:05

Odbor sociálních věcí ve spolupráci s odborem zdravotnictví převzal 16. března z centrálního nákupu prozatím 5 050 ks ochranných roušek pro poskytovatele sociálních služeb na území Jihočeského kraje. Po vzájemné dohodě budou přednostně poskytnuty terénním pracovníkům, kteří jsou v nejtěsnějším kontaktu se svými klienty v domácím prostředí, a roušky tak potřebují nejvíc.

Jihočeský kraj: Poskytovatelé sociálních služeb dostanou první várku ochranných pomůcek
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Po vyhodnocení již tak nedostatečného počtu pomůcek jsme požádali pobytové sociální služby, aby byli solidární se svými kolegy z terénu. S tím většina pobytových zařízení souhlasila, protože právě terénní pečovatelské služby přicházejí s občany do přímého kontaktu v jejich domovech a žádné ochranné prostředky k dispozici nemají,“ vysvětlila hejtmanka Ivana Stráská a upřesnila, že samotná distribuce ochranných roušek probíhala od pondělí 16. 3. 2020 od 13:00 hodin a do úterý 17. 3. 2020. „Po individuální dohodě Odbor sociálních věcí předával ochranné prostředky poskytovatelům osobně ve výdejovém místě na Krajském úřadu Jihočeského kraje, ul. B. Němcové 49/3, České Budějovice, nebo jim je dovezl přímo na místo určení v rámci celého kraje,“ dodala hejtmanka.

„Oceňuji, že téměř ve všech domovech začínají v rámci svépomoci šít alespoň základní roušky z dostupných materiálů,“ uvedla dále Stráská a vyzdvihla dobrou spolupráci jednotlivých sociálních služeb, které jsou ochotny se v nouzové situaci podělit s ostatními, kteří takovou možnost nemají. Hejtmanka dále upozornila, že v souladu s usnesením Vlády ČR budou až do odvolání v Jihočeském kraji poskytovány pečovatelské služby v nezbytné míře, zůstane zachována pouze základní péče a zrušeny budou všechny doprovodné aktivity. Zároveň nejsou v těchto pobytových zařízeních povoleny návštěvy, protože zdejší klienti jsou většinou v souvislosti s novým koronavirem tou nejvíce ohroženou skupinou.

Sledujte, prosím, i nadále webové stránky Jihočeského kraje (ZDE), kde jsou zveřejňovány ty nejaktuálnější informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…