Jihočeský kraj: Zástupci VZP a nemocnic jednají o smlouvách na dalších pět let

27.03.2018 19:54

Zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky, holdingu Jihočeské nemocnice a nemocnic Jihočeského kraje zahájili v úterý 27. března jednání o nových rámcových smlouvách a spektru péče pro dalších 5 let.

Jihočeský kraj: Zástupci VZP a nemocnic jednají o smlouvách na dalších pět let
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

VZP předložila návrhy vyplývající z jejich analýzy péče, kde by bylo možno změnit strukturu lůžkové péče v některých odbornostech. Dále VZP informovala o tom, jaké nové kapacity je připravena hradit z hlediska reformy psychiatrické péče (Nemocnice Tábor a Nemocnice České Budějovice) a připravovaných nových magnetických rezonancí (Nemocnice Strakonice a Nemocnice Jindřichův Hradec).

„Naproti tomu předložili zástupci nemocnic své představy o zajištění dostupnosti péče, personálním a provozním zabezpečení péče, včetně posouzení a zachování její kvality,“ informuje člen představenstva holdingu Ing. Michal Čarvaš, MBA. „Dále bylo diskutováno o představách rozvoje jednotlivých nemocnic i celého holdingu a o změnách struktury s ohledem na vývoj medicíny i stárnutí populace. Jihočeské nemocnice zahájí diskuzi i s dalšími zdravotními pojišťovny, které zatím jednání o rámcových smlouvách nevyvolaly.“

Obě strany se dohodly, že si připraví podrobnější analýzy na sporná témata a budou pokračovat v dalších jednáních. „Projevily zájem uzavřít do konce letošního roku nové rámcové smlouvy na dalších 5 let se všemi jihočeskými nemocnicemi a zajistit kvalitní a dostupnou péči pro všechny pacienty a své pojištěnce,“ dodává Ing. Čarvaš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…