Jihočeský kraj: Ženou regionu je záchranářka a pečovatelka Ilona Vintrová

18.09.2019 22:30

Vítězkou desátého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Jihočeský kraj stala Ilona Vintrová, záchranářka a pečovatelka o seniory. Slavnostní předání se uskutečnilo ve středu 18. září v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích. Ocenění jí za přítomnosti zástupců soutěže předal radní Jihočeského kraje Antonín Krák.

Jihočeský kraj: Ženou regionu je záchranářka a pečovatelka Ilona Vintrová
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Jsem velice rád, že se projekt Žena regionu letos vyhlašuje na jihu Čech již počtvrté. Myslím si, že tu máme řadu schopných žen, které nad rámec svých běžných starostí o rodinu dokážou vytvářet ještě další hodnoty. A jsem na ně za to pyšný. Zároveň bych chtěl všem ženám, které se do tohoto projektu zapojují, poděkovat, že se své práci věnují naplno, nebojí se vstoupit do veřejného života a přitom ještě nezištně pomáhají druhým,“ uvedl radní Jihočeského kraje Antonín Krák.

Z desítky finalistek získala od veřejnosti nejvyšší počet hlasů Ilona Vintrová. Ta pracuje jako záchranářka v Zdravotnické záchranné službě Jihočeského kraje. Kromě toho ale působí jako pečovatelka v Domově důchodců v Kúsově, Domově klidného stáří v Pravětíně a má dvacet seniorů v domácí péči. Ve svém volném čase pak hraje s dětmi divadlo a vede zdravotnický kroužek. Ilona zároveň působí v zastupitelstvu obce Stachy, podílí se nejrůznějších soutěžích, vychovala dvě děti a kdykoli je potřeba, neváhá podat pomocnou ruku.

„Vítězství v soutěži pro mě byl doslova šok, na takové ovace nejsem zvyklá. Když mě zvali na pódium, myslela jsem, že omdlím. Dojít si pro ocenění ve společenském oblečení, navíc na podpatcích, není pro mě, jako pro někoho, kdo většinu života chodí v záchranářské uniformě, vůbec jednoduché,“ svěřila se Ilona Vintrová a prozradila, že spousta aktivit, kterým se v životě věnuje, pro ni není práce, ale zábava. „Když mám náhodou volno, jsem z toho celá nesvá, uklízím stokrát uklizené, alespoň se nabídnu, že pohlídám děti, běhám a venčím pejsky,“ svěřila se čerstvá vítězka, která je mezi svými známými proslulá svou ochotou komukoli a kdykoli pomoci.

Na slavnostním předávání nechyběla ani loňská vítězka Jihočeského kraje Hana Brožová, která předala letošní vítězce pomyslné žezlo.

Projekt Žena regionu patří všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí. „Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Právě pro ně vyhlašujeme od roku 2009 celonárodní soutěž, jejímž cílem je ocenit úsilí těchto výjimečných žen a zviditelnit jejich práci a výsledky,“ sdělila výkonná ředitelka projektu Marie Heřmánková. Soutěž se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu České republiky, Asociace krajů ČR a Jihočeského kraje.

Finalistky 10. ročníku za Jihočeský kraj:

Jaroslava Bicková
Spoluzakladatelka Výcvikového canisterapeutického sdružení Hafík, které se zabývá výcvikem psů v celorepublikovém měřítku. Jaroslava je také sociální pracovnicí a pomáhá rodinám s dětmi v těžké životní situaci.

Jana Hartvichová
Jana pracuje ve vedení seniorského spolku a stojí například za vítězstvím členů v celorepublikové plavecké soutěži seniorů. Spolek byl navíc vyhodnocen jako 3. nejlepší seniorský spolek v České republice a o rok později získal od Nadace charty 77/Konto bariéry 1. místo.

Petra Jirsová
Veterinární péče, krmení a stabilní zázemí. Petra poskytuje dočasný domov psům a kočkám. Členy spolku můžete potkat i na různých veřejných akcích, kde mají lidé možnost vidět, že i opuštěná zvířata jsou báječní společníci a parťáci pro život.

Iva Křikavová
Iva je ředitelkou Rodinného centra Pomněnka, které nabízí pomoc při výchově a vzdělávání dětí všem, kdo se chtějí aktivně účastnit výchovy a vzdělávání svých dětí a kdo jsou ochotni na sobě pracovat a nebojí se poznání svého vlastního já.

Anna Píchová
Jako starostka Konopiště podpořila místní hospodu s kuchyní zajišťující obědy pro seniory s dovážkou obědů domů, příspěvky pro občany k životnímu jubileu, osobní gratulace, písničky na přání. Obec žije bohatým kulturním životem, k čemuž slouží tradiční i zcela nové akce.

Barbora Poláčková
Za pět let její funkce starosty Čepřovic obec získala hned několik ocenění. Aktivně se podílela na sbírce pro chlapečka z vesnice, který tragicky přišel o maminku a babičku. Pořádá různorodé kulturní akce napříč generacemi lidí v obci a do života v obci zapojuje převážně seniory.

Veronika Pospíšilová
Zakladatelka neziskové organizace Hvězdice dokázala sehnat půl milionu korun na výstavbu školy v Kambodži, ve které dnes studuje více než 100 dětí ročně. U výstavby jedné školy ale neskončila, dnes její zásluhou stojí v Kambodži školy dvě a žáky i provoz školy stále finančně podporuje.

Květa Tůmová
Květa již přes dvacet let vede své žáky v hodinách chemie a biologie. Pomohla otevřít kariérní dveře nejednomu lékaři či vědci. Pro svůj významný dopad na podporu zájmu o vědu a výzkum na středních školách a za nemalé úspěchy jejích studentů získala dokonce cenu Učené společnosti České republiky.

Ilona Vintrová
Ilona je záchranářkou a pracuje i v Domově důchodců v Kůsově, Domově klidného stáří v Pravětíně a má dvacet seniorů v domácí péči. Celá léta hraje s dětmi divadlo a vede zdravotnický kroužek. Navíc se podílí na všech možných soutěžích pro veřejnost.

Iva Volková
Iva vede dočasný domov pro týrané psy. Poskytuje záchrannou péči zanedbávaným psům, kteří byli odebráni svým majitelům a nemálo kdy u sebe psy nechá, často v paliativní péči, dožít. Jejich osudy jsou tak silné, že se o nich rozhodla napsat i knihu s názvem Příběhy statečných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…