Jihočeský kraj podpoří malé a začínající podnikatele poskytnutím zvýhodněných úvěrů

22.05.2020 18:49

Až jeden milion korun mohou získat malí podnikatelé díky úvěru od Jihočeského kraje. Začínajícím podnikatelům pak kraj prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky poskytne půjčku ve výši půl milionu.

Jihočeský kraj podpoří malé a začínající podnikatele poskytnutím zvýhodněných úvěrů
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

V obou případech na pevný 4% úrok. Doba splácení pak činí až 6 let a je možno ji o rok odložit. Podporu schválili jihočeští zastupitelé na svém čtvrtečním zasedání.

„Rádi bychom dali šanci právě malým a začínajícím podnikatelům, pro které bývá nejtěžší půjčky od bank získat,“ uvedl důvody podpory náměstek hejtmanky Josef Knot s tím, že prostředky z tohoto programu mohou využít podnikatelé působící ve zpracovatelském průmyslu, stavebnictví, maloobchodě a velkoobchodě, energetice, dopravě a skladování, ubytovacích a stravovacích službách a dalších oblastech. „Peníze jsou určeny na pořízení zásob, nákup strojů a zařízení, nákup a rekonstrukci dlouhodobého hmotného majetku a pořízení dlouhodobého i drobného nehmotného majetku,“ nastínil Knot a dodal: „Výhodou úvěru je kromě nízké úrokové sazby a až šestileté doby splácení také absence jakýchkoli poplatků a neměnné podmínky po celou dobu trvání úvěru.“

Bližší informace naleznou zájemci na stránkách Českomoravské záruční a rozvojové banky ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…