Jihočeský kraj podpoří rekreační dopravu dotací 1,4 milionu

02.06.2020 16:26

Celkem 1,43 milionu korun uvolní Jihočeský kraj na podporu rekreační dopravy na jihu Čech. Prostřednictvím dotačního titulu poskytne tyto finanční prostředky sedmi žadatelům, konkrétně šesti spolkům a jednomu městu. Rozhodnutí krajského zastupitelstva tlumočil náměstek hejtmanky Pavel Hroch.

Jihočeský kraj podpoří rekreační dopravu dotací 1,4 milionu
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Naším cílem je podpořit subjekty, které pomáhají zatraktivnit jižní Čechy a přispívají tak k podpoře cestovního ruchu,“ nastínil náměstek hejtmanky.

Dotaci ve výši 245 tisíc korun získá podle Hrocha například Českobudějovická plavební společnost na zajištění rozvoje dostupnosti turistických cílů a lokalit lodní dopravou. Dalších 286 tisíc pak dostane KPT rail na provoz Jihočeského motoráčku a RetroBusu na Týnku a Bechyňku. Provoz přívozu v Purkarci pak pomůže zajistit dotace ve výši 118 tisíc korun, které obdrží město Hluboká nad Vltavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…