Jihočeský kraj radí návštěvníkům Olympijského parku Rio - Lipno 2016, jak se dopravit

04.08.2016 13:06

Řidiči, kteří se vypraví vlastními auty do jižních Čech s cílem zavítat do Olympijského parku Rio – Lipno v Lipně nad Vltavou, mohou využít tři hlavní trasy. A to ve směrech od Českých Budějovic, Vimperka a Netolic. Alternativou jsou veřejné autobusové i vlakové spoje. Olympijský park, coby finále projektu Jižní Čechy olympijské, zahájí provoz v pátek 5. a potrvá do neděle 21. srpna.

Jihočeský kraj radí návštěvníkům Olympijského parku Rio - Lipno 2016, jak se dopravit
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„První variantou pro řidiče osobních vozidel, která bude zřejmě nejvyužívanější, je trasa České Budějovice – Kaplice – Dolní Dvořiště – Vyšší Brod – Loučovice a následné odstavení aut na záchytných parkovištích ve Vyšším Brodu a Loučovicích, odkud Jihočeský kraj zajistil kyvadlovou dopravu. Jako alternativní trasy k Lipnu lze pak využít severní trasu přes Vimperk a Volary a trasu severozápadní přes Netolice, Lhenice a Kájov,“ uvedl krajský radní pro dopravu Antonín Krák.

Zrychlené vlaky z Českých Budějovic

Návštěvníci Lipna mohou podle Kráka využívat i veřejnou dopravu. „Již od čtvrtka 4. srpna bude kromě klasických vlakových spojů, které do Lipna běžně směřují, zahájen například i provoz několika zrychlených vlaků, které budou vyrážet z Českých Budějovic a budou také napojeny na systém kyvadlové dopravy, který umožní rychlý a bezplatný pohyb po všech sportovištích v olympijském parku,“ doplnil Krák.

Podrobné informace o celém systému individuální i veřejné dopravy včetně mapek a jízdních řádů najdete na webové stránce: http://www.jiznicechy.cz/olympijske/olympijsky-park-rio-lipno-2016/doprava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…