Jihomoravský kraj: Finalisté prestižní učitelské ceny pomohou s profesním rozvojem pedagogů

22.11.2022 20:29 | Tisková zpráva

Profesnímu a osobnostnímu rozvoji učitelů se budě věnovat celodenní workshop pod názvem UČITELING, který proběhne v Brně již 28. listopadu 2022. Jedná se o první akci svého druhu v České republice. Učitelé se ocitnou v roli žáků a vyzkouší si konkrétní hodiny z učitelské praxe od finalistů prestižního ocenění Global Teacher Prize Czech Republic.

Jihomoravský kraj: Finalisté prestižní učitelské ceny pomohou s profesním rozvojem pedagogů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Chceme se více zaměřit na podporu učitelů a sboroven. V posledních letech se toho ve školství hrozně moc děje – covid, online výuka, revize rámcových vzdělávacích programů. Je to impuls pro inovace ve třídách. Snažíme se vytvářet prostor učitelům, pedagogické komunitě, aby mohli sdílet zkušenosti, a tím se společně posouvat dál," komentuje záměr Jiří Nantl, náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Cílem je představit, jaké metody a principy výuky mohou fungovat v praxi. Účastníci budou moci porovnat odlišné způsoby výuky a načerpat inspiraci. Tu následně zužitkují v hodinách na své škole. „Vzájemné předávání zkušeností mezi pedagogy je tou nejlepší cestou, jak je seznámit s různým stylem výuky a motivovat k vlastnímu seberozvoji. Registrujeme velký zájem ze strany učitelů jihomoravských škol, kterých se již nyní přihlásilo kolem sta,“ uvedla Leona Sapíková, ředitelka VIM – vzdělávacího institutu pro Moravu.

Akci pořádá VIM – Vzdělávací institut pro Moravu a o výuku učitelů se postarají právě finalisté odborné ceny pro učitele Global Teacher Prize Czech Republic. UČITELING navazuje na cíle Strategie 2030+ a je vhodný pro pedagogy ze základních a středních škol. Poslední zájemci se mohou stále přihlásit na na webu ZDE, kde naleznou také další informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…